≫ 

Dečak prodao bubreg da bi kupio iPhone, a sad mu život visi o koncu: Lekari mu obećali normalan život posle operacije, ali je sve krenulo po zlu

Nažalost, ordinacija nije bila sterilisana, što je dovelo do infekcije na rani

  • 5

Ksao Vang je imao samo 17 godina kad je odlučio da proda bubreg kako bi od tih para kupio iPhone 4, jer jer ga inače nije mogao priuštiti. Posle operacije, lekari su mu rekli da će voditi normalan život sa samo jednim bubregom, ali, osam godina kasnije, 24-godišnjak teško je bolestan i ide na dijalizu.

Pre osam godina, iPhone 4 bio je statusni simbol u Ksaovoj srednjoj školi u kineskom gradiću. Kako on potiče iz siromašne porodice koja mu nije mogla kupiti telefon, odlučio je da proda jedan od svojih zdravih organa.

Uz pomoć posrednika, Vang je stupio u kontakt s ljudima koji se specijalizuju za prodaju organa na crnom tržištu. Dogovorili su cenu od 22.000 jena (oko 2.800 evra), što mu je bilo više nego dovoljno za željeni telefon.

Nažalost, ta nepromišljena odluka potpuno mu je uništila život.

Ksao je sa 17 godina mislio da će mu jedan bubreg biti dovoljan za život, a doktor kog je upoznao pre operacije potvrdio mu je da će sve biti u redu. Procedura je izvedena u ilegalnoj bolnici, i iako su je tad smatrali uspešnom, ubrzo su se pojavile komplikacije.

Nažalost, ordinacija nije bila dezinfikovana, što je dovelo do infekcije na rani.

Što je još gore, Vangova porodica nije znala za njegovu operaciju i saznali su tek kad nije više mogao skrivati zdravstvene probleme.

Kako se nije usudio da kaže roditeljima šta je napravio i zbog čega, infekcija se proširila i na njegov zdrav bubreg, a do trenutka kad ga je porodica odvela u pravu bolnicu na lečenje, šteta je već bila toliko ozbiljna da je sad jedini način da ostane živ trajna dijaliza.

Ksao Vang većinu života otad proveo je u bolnici i potpuno zavisi od uređaja koji ga održava u životu, ali istovremeno znatno skraćuje njegov životni vek.

Nakon što su čuli Vangovu priču, njegovi roditelji pronašli su posrednika i doktora koji je izvršio operaciju, i tužili ih. Dobili su kompenzaciju od 2,2 milliona jena, od čega su većinu već potrošili na skupe tretmane i lekove za svog 24-godišnjeg sina.

VIDEO: Klinca čvrsto drže dok se njegovom vratu približava motorka

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA