Sveštenik iz Nemačke na originalan način privlači muške vernike da dolaze u crkvu (FOTO)

Nedavno je objavio da će organizovati viski seanse, a prvih 30 mesta je rasprodato je za par minuta

  • 3
Foto: Facebook/Thomas Eschenbacher

Sveštenik Tomas Ešenbaher (53) iz Hamelburga u nemačkom regionu Bavarska, našao je veoma zanimljiv i način da privoli muške članove njegove crkvene zajednice da posećuju crkvu.Kako je i sam veliki obožavalac viskija, sveštenik je primetio da se priče o Bogu i religiji mnogo lakše pokreću kada je u razgovor uključen i škotski viski. Možda bi slična situacija mogla da se primeni i kod nas u Srbiji, samo što bi onda umesto viskija bila uključena rakija.

Nakon visikija, smatra sveštenik, pažnja ostaje na pričama o bogu i crkvi nakon čega je odlučio da to alkoholno piće iskoristi kao sredstvo za privlačenje sugrađana na mise.

Nedavno je objavio da će organizovati viski seanse, a prvih 30 mesta je rasprodato je za par minuta!

- Događaji kao što je čitanje Biblije jednostavno nemaju efekta, ali s viskijem mnogo lakše dolazim do vernika i kod njih se mnogo efekasnije bude teme i interesovanja za Boga i crkvu - rekao je Ešenbaher njemačkim medijima.

Foto: Facebook/Thomas Eschenbacher

Tokom njegove (svešteničke) seanse, koja traje tri sata, viski ne služi samo kao pokretač tema za razgovor o religiji, već, kako Tomas tvrdi, i da uspori tempo brzog života u kojem se nalaze pripradnici njegove zajednice.

- Vreme u kom živimo je postalo previše brzo. Stalno nastojimo da sve obaveze završimo za osam sati, a često je to nemoguće. Viskiju je potrebno najmanje deset godina da bi bio dobar. Tako i ova moja poruka nije samo kratkog roka - poručio je sveštenik vernicima.

Tokom seanse, sveštenik služi pet vrsta viskija, od čega četiri potiču iz Škotske i jedan iz Bavarske. Iako seanse traju tri sata, sveštenik ističe da tokom njih ne primorava svoje vernike da poštuju veru.

Foto: Facebook/Thomas Eschenbacher

- Ne guram nikome Bibliju u ruke i naređujem da mora da čita. Ova moja viski seansa nije namenjena da bi se vera shvatila kao nauka, već da bi se mogla osetiti iz dubine duše - poručio je Ešenbaher.

Iako je dobio par kritika, Tomas je postao omiljen u svojoj zajednici bar, kod muškog dela zajednice.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi i da li bi slična situacija mogla da se napravi sa rakijom u Srbiji? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs/zanimljivostidana.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dragec

    12. januar 2019 | 20:41

    Svestenik poziva na viski.I ta cena je prihvatliiva samo da ih je vise.Nasi popovi ce i ovo prihvatiti,samo ako neko ima da donira rakiju..

  • vm

    13. januar 2019 | 11:50

    Kakav seksizam, ne znam kako to u Nemačkoj prolazi.

  • Панта

    20. januar 2019 | 11:48

    Ја био убеђен да се пије само у парламенту,ово за цркву нисам знао.Сад ми је јасно зашто поп Кирил заплиће језиком и повремено га видиш да га издају колена.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA