Italijanski gradić prodaje kuće za jedan evro: Nalazi se na divnom ostrvu, ali postoji jedna caka

Zamenik gradonačelnika Sambuke ističe kako se ovde ne radi o propagandi već o potrebi za novim investicijama

  • 0

Ukoliko žudite za dozom sunca koja će vam pomoći da lakše prebrodite zimu, možete da postanete vlasnik cele kuće u gradiću na Siciliji u Italiju, koja košta manje od šolje kafe.

Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti grada Sambuka di Sičilija ovom neobičnom odlukom svoj grad žele da spase od izumiranja.

Cena kuće na ovom ostrvu košta jedan evro, prenosi CNN.

Naime, na prodaju se nudi 12 stanova u lošijem stanju. Veličine nekretnina kreću se od 40 pa sve do 150 metara kvadratnih.

Zamenik gradonačelnika Sambuke ističe kako se ovde ne radi o propagandi već o potrebi za novim investicijama.

Zainteresovanih kupaca ima iz svih krajeva sveta Foto: Pixabay

- Ozbiljni smo u svojoj nameri. Mi nismo posrednik između starih i budućih vlasnika, već je grad vlasnik svih stanova koje nudi na prodaju - pojasnio je on.

Kako prenosi CNN, vlasti su do sada već prodale 10 stanova, a zainteresovani kupci najviše pristižu iz Švajcarske, Francuske, Španije, ali i ostalih delova sveta.

Naravno, postoji jedna caka. Naime, novi vlasnik prilikom kupovine mora da se obaveže da će u roku od tri godine u obnovu stana uložiti minimalno 15.000 evra. Plus, pre kupovine mora da priloži i depozit od 5.000 evra koji će biti vraćen nakon obnove.

- Obećavamo da kupci neće biti razočarani - dodao je zamenik gradonačelnika.

Sambuka de Sičilija nalazi se na zapadnoj strani Silicije u provinciji Agrigento. Smešten je u prirodnom rezervatu, a prema popisu stanovništva iz 2016. godine u tom gradiću živelo je 5.878 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA