≫ 

Napravili Dizni selo sa dvorcima vrednim 200 miliona dolara: Umesto tajkuna u njemu sad žive duhovi (FOTO)

Projekat je osmišljen tako da obuhvati 732 vile u obliku zamka, bazene, turska kupatila, zdravstvene i kozmetičke centre, tržne centre i džamiju

  • 0

Stotine dvoraca, koji su izgrađeni za bogate ulagače upravo su dobile svoje nove stanovnike - duhove. Projekat Burj Al Babas u severnoj provinciji Bolu u Turskoj počeo je 2014. godine, ali njegov investitor, grupa Sarot, nije uspeo da pronađe potrebnu svotu novca za njegovo završavanje.

Sarot grupa je nedavno primila novi "šamar", nakon što je sud doneo odluku o bankrotu nad dugom od 27 miliona dolara za Bjur Al Babas.

Projekat je osmišljen tako da obuhvati 732 vile u obliku zamka, bazene, turska kupatila, zdravstvene i kozmetičke centre, tržne centre i džamiju, navodi se na internet stranici projekta.

Dvorci su potpuno identični Foto: Profimedia

Iako su kupci iz Katara, Bahreina, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije kupili 350 od 587 izgrađenih vila, to nije dovoljno.

- Nismo mogli da dobijemo oko 7,5 miliona dolara potraživanja za vile koje smo prodali zemljama Zaliva. Sud je proglasio stečaj, žalićemo se na odluku - rekao je predsednik Sarot grupe Mehmet Emin Jerdelen.

Sud je takođe naredio grupi da odmah obustavi gradnju, ali Jerdelen se i dalje nada.

Izgradnja je zaustavljena Foto: Profimedia

- Projekat je vredan 200 miliona dolara. Trebalo bi da prodamo 100 vila kako bismo otplatili dug. Verujem da možemo da prevaziđeno ovu krizu za četiri do pet meseci - izjavio je predsednik grupe.

Međutim, ljudi o ovom projektu imaju različito mišljenje.

- Da li bi iko uopšte i razmišljao da kupi jezivi dvorac koji je toliko blizu dvorcu koji izgleda isto - napisao je jedan korisnik na društvenim mrežama.

Bilo je i onih koji su rekli kako projekat izgledao kao "arhitektonska noćna mora", dok su se drugi šalili kako će biti teško pronaći svoju kuću posle nekoliko čaša alkohola.

VIDEO: Ova kuća u Srbiji kao da je ispala iz Diznilenda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA