≫ 

Inge (97) je preživela holokaust, a sada peva u hevi metal bendu: Svojoj publici je priznala koji je njen najveći talenat (FOTO) (VIDEO)

Inge Ginsberg rođena je u Beču 1922. godine u dobrostojećoj jevrejskoj porodici, ali 20 godina kasnije, na vrhuncu nacističke vladavine, njihova idila nestaje

  • 2

Jevrejka rođena u Austriji Inge Ginsberg (97) koja je preživela Holokaust, poslednjih godina peva u hevi metal bendu, ali po sopstvenim rečima, njen najveći talenat nije pevanje, već preživljavanje.

Po profesiji je novinarka i pisac, ali se tokom poslednjih nekoliko godina izdvojila kao pevačica metal benda Inge & TritoneKings. Det metal (death metal) je ekstremniji žanr hevi metala koji se iz treš metala razvio u drugoj polovini osamdesetih.

Nastupajući u Švajcarskoj emisiji "Ja imam talenat" ona je govorila o svom životu.

- Moj najveći talenat nije pevanje. To je preživljavanje. Stigla sam u Švajcarsku kao izbeglica 1942. godine, a zatim sam čuvala špijunsku vilu u Luganu za tajnu službu", rekla je ona i dodala: "Važno je da ostanete aktivni i da se okružite mladim ljudima i nastavite da probate stvari koje nikada ranije niste radili - rekla je ona, prenosi B92.

Ovako je Inge izgledala kada je bila mlada Foto: Wikipedia/Hans Kruger - private photo

"Njujork Tajms" je uradio mini dokumentarac o Inge u kojem ona priznaje: "Ne mogu da pevam. Ne mogu da iznesem melodiju. Hevi metal radi tako što samo moram da kažem reči."

Ona piše poeziju i recituje svoje pesme kroz hevi metal melodije na engleskom i nemačkom jeziku.

Inge Ginsberg rođena je u Beču 1922. godine u dobrostojećoj jevrejskoj porodici, ali 20 godina kasnije, na vrhuncu nacističke vladavine, njihova idila nestaje.

Njen otac pobegao je u Englesku, a majka je predala svoj nakit prijatelju u zamenu za krijumčarenje ostatka porodice u Švajcarskoj, kada su se smestili u izbeglički kamp.

Ginsberg je tada čuvala špijunsku vilu američke tajne službe, postavljene da špijunira naciste.

- Sloboda je zaista tu. Ali moraš biti jak. Da biste bili slobodni, ne možete nikoga da krivite za vaše odluke i potrebna su vam oba ramena - rekla je ona.

Inge se kasnije udala za muzičkog kompozitora Otoa Kolmana i neko vreme radila je u Holivudu pre nego što je napustila biznis, jer je, kako kaže, "sve bilo lažno".

Govoreći u dokumentarnom filmu o tome šta drugi misle o njenim hevi metal ambicijama, odgovorila je u tom stilu: "Iskreno, draga moja, nije me briga. Ne zanima me."

VIDEO: Obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gordana

    28. januar 2019 | 07:41

    Dakle svaka joj cast sta je porodica sve prezivela vidi se da je zena vedra vesele naravi i veliki optimista ne predaje se i ne obraca paznju sta ce reci drugi to se zove velika volja za zivotom bravo

  • Misha

    28. januar 2019 | 19:53

    Podrska Heavy Metal baki! Ziva bila jos toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA