Ribe koje donose nesreću preplašile Japance: Uhvatili pored obale retku vrstu koja najavljuje zemljotres i cunami (FOTO)

Od početka godine uhvaćeno je sedam riba za koje veruju da prethode katastrofi

  • 2

Japanci strahuju od nove prirodne katastrofe nakon što su uhvaćene ribe veslačice za koje se veruje da su preteča zemljotresa i cunamija.

 
 
 
View this post on Instagram
#うおすいレア生物 #またまた❗️ #リュウグウノツカイ 昨日、魚津市経田の海岸でリュウグウノツカイが打ち上げられているのが発見されました❗️全長は323cm。 富山湾では今年度5例目です。 あいにく今回発見されたものは 鳥につつかれ損傷が激しかったので、解剖などを行い研究用にしました。 前回獲れたリュウグウノツカイは 2/2(土)と2/3(日)の2日間限定で展示しますよ⤴⤴ 全長394.8cm。 今回はタッチOK🙆‍♂️ 深海魚ファンは見逃せませんよね〜🙌🙌 #幻の魚 #oarfish #deepsea #nature #beautiful #魚 #珍魚 #さかな #魚津水族館公式 #魚津水族館 #水族館 #富山 #uozuaquarium #aquarium #uozuaquariumofficial #限定 #レア #魚津 #経田 #背ビレ腹ビレ美しい #花魁A post shared by 魚津水族館 公式 (@uozuaquarium_official) on

U petak su još dve ribe uhvaćene u mrežu kod severne prefekture Tojama, ukupno sedam od početka godine, prenosi CNN.

Prošle nedelje riba dugačka 3,2 metra pronađena je na obali zaliva Tojama, dok je druga, dugačka 4 metra uhvaćena u ribarskoj mreži ispred luke Imizu.

Neki smatraju da su ove ribe, koje mogu narasti do 11 metara dužine, loš predznak i da bi uskoro taj deo Japana mogao zahvatiti zemljotres ili cunami.

Ove ribe žive duboko u moru, između 200 i 1.000 metara i karakterišu ih srebrna koža i crvena peraja.

 
 
 
View this post on Instagram
#フィールド 昨日、新湊の定置網でリュウグウノツカイが捕獲されました‼️ サイズは394.8cmで、魚津水族館の記録では4番目の大きさです😁 綺麗な個体なので、 2/2(土)と2/3(日)の2日間限定で展示予定です! 展示中はリュウグウノツカイに触ることができるので、どんな触り心地か確かめてみよう✨ #うおすいレア生物 #リュウグウノツカイ #触ると指が銀色になる#タッチOK #幻の魚 #oarfish #deepsea #nature #beautiful #魚 #珍魚 #さかな #魚津水族館公式 #魚津水族館 #水族館 #富山 #uozuaquarium #aquarium #uozuaquariumofficial #限定 #レア #新湊#新湊漁協A post shared by 魚津水族館 公式 (@uozuaquarium_official) on

Veslačice su u Japanu poznate kao "kuriri iz palate boga mora" i smatra se da na površinu dolaze samo kad su bolesne, pred uginuće ili nakon podvodnih zemljotresa.

Međutim, naučnici osporavaju ovakve tvrdnje.

- Ne postoje nikakvi naučni dokazi za teoriju da se one pojavljuju pre velikih potresa. Ali mi ne možemo 100 posto da negiramo tu mogućnost - rekao je naučnik za CNN.

Mit o ovim ribama kao prethodnicama katastrofa dobio je na težini nakon zemljotresa u Fukušimi 2011. godine i cunamija, u kojem je poginulo više od 20.000 ljudi. Najmanje desetak riba pronađeno je na japanskoj obali nekoliko meseci pre katastrofe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Riba???

    4. februar 2019 | 16:30

    Ovi Japanci ludi, ovo cudoviste! Pre ce da ih pojedu neke nindza kornjace posle mutogena iz fukosime nego cunami da ih udari.

  • Brana

    4. februar 2019 | 16:51

    Jesu izasle i pred prosli katastrofalni...bice njesra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA