Uspeo da bogatstvo odnese sa sobom u grob: Vlasnik menjačice kriptovaluta je umro, niko ne zna šifru za njegov laptop, a milioni propadaju

190 miliona dolara moglo bi da propadne tek-tako

  • 2

Kada je u decembru umro Džerald Koten, jedan od osnivača i vlasnika najveće kanadske menjačnice kriptovaluta QuadrigaCX, njegov odlazak korisnici su osetili po džepu.

Kako se čini, Koten nikome nije ostavio pristupne kodove, a to znači da bi, kako piše "Gardijan", oko 190 miliona dolara, koliko se novca nalazilo u novčaniku u njegovom laptopu, moglo zauvek da bude izgubljeno. Nije nepoznata praksa da se veće količine novca tako čuvaju u virtualnim novčanicima, umesto u menjačnici, jer su upadi hakera česti.

Novac je čuvao u kriptovalutama Foto: Pixabay.com

Dženifer Robertson, udovica preminulog vlasnika, kazala je kako menčanica duguje svojim korisnicima oko 190 miliona američkih dolara pravog novca.

Koten (30) umro je u decembru u Indiji usled komlikacija Kronove bolesti. U Indiji je, kako su objavili iz kompanije, otvarao jedno sirotište.

Njegova udovica, koja tvrdi da nije imala nikakve veze s poslom pokojnog supruga, kaže da je primala i pretnje. Rekla je kako ima pristup njegovom laptopu, ali ne može da ga pokrene.

- Laptop s kojeg je Džeri vodio posao je pod šifrom i ja je ne znam. Više puta sam je tražila, ali nisam pronašla da je negde zapisana - rekla je.

Ona je angažovala profesionalce da "provale" u kompjuter njenog muža, ali dosada ni oni nisu imali sreće.

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi "kopali" Bitkoin

(Telegraf.rs/The Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Paja

    5. februar 2019 | 11:39

    "Profesionalci" su posao obavili i lova se sad nalazi tamo gde ti ne znaš.

  • Тодорић

    5. februar 2019 | 08:05

    Зовите Русе,они проваљују све.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA