Slovenački poslanik želeo da razvedri atmosferu pa ispričao kako je "ukrao sendvič", koji je na kraju platio: Podneo je ostavku nekoliko sati kasnije

Kolege na odboru smatrale su da je reč o vicu ili neslanoj šali

  • 2

Darij Krajčič, poslanik Liste Marjana Šareca u slovenačkom parlamentu, podneo je ostavku samo nekoliko sati pošto je kolegama ispričao da je izveo "društveni eksperiment", prošavši mimo blagajne u prodavnici blizu zgrade parlamenta u kojoj je "nabavio" sendvič.

Sve je počelo u sredu kad je poslanik premijerove stranke Darij Krajčič, tokom rasprave o mehanizmima kontrole prehrambenih proizvoda na matičnom odboru, želeći da razvedri atmosferu, rekao da mehanizmi kontrole dobro deluju ako ih se svi pridržavaju, ali da nadzoru uvek nešto i promakne, i to ilustrovao bizarnom anegdotom, preneo je Indeks.

Rekao je da sam sebe javno prijavljuje jer je u obližnjoj prodavnici "otuđio sendvič", prošavši mimo blagajne.

Foto: strankalms.si

- Čekao sam da platim, sigurno nekoliko minuta, ali su tamo na pultu razgovarali, a o meni niko nije vodio računa. Zato sam izašao ne plativši. I niko nije pojurio za mnom iako je tamo više kamera za video-nadzor - rekao je Krajčič, inače doktor šumarstva i docent na ljubljanskom univerzitetu koji je pre toga vodio i državni zavod za zaštitu prirode.

Kolege na odboru smatrale su da je reč o vicu ili neslanoj šali.

Iako je naknadno novinarima izjavio da se nije radilo o pravoj nego virtualnoj krađi, odnosno "društvenom eksperimentu" i da je kasnije sendvič platio i izvinio se blagajnicama u prodavnici, Krajčič je samo nekoliko sati kasnije objavio da daje ostavku na poslanički mandat.

Ostavka je prihvaćena, pa će ga u parlamentu zameniti drugi član stranke koju vodi slovenački premijer.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vosa

    14. februar 2019 | 23:44

    Kod nas ukradu i sendvic i kasu i ceo super market i sede u Skupstini zasticeni k’o pande

  • Dragec

    15. februar 2019 | 00:26

    Postovani poslanice.U Srbiji je pocela kampanja.Dodji kod nas,ukljuci se,i imaces besplatnih sendvica koliko hoces..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA