≫ 

Puma me je grizla po licu i rukama, a ja sam nju gušio: Amerikanac se uhvatio u koštac sa zveri i nekim čudom preživeo (FOTO)

Adrenalin je "tukao" u meni. Ni sam ne znam kako sam uspeo, ispričao je on

  • 7

Dok je mirno prelazio svoju uobičajenu rutu u parku na planini Horstut, Amerikanac Trevis Kofman nije mogao ni da nasluti da će se samo nekoliko minuta kasnije rvati sa pravom zveri.

Njega je na tom putu presrela - puma!

- Došla je s prednje strane i bacila se na mene, a strah u meni se odjednom pretvorio u borbeni stav. Puma me ugrizla za zglob ruke i počela da vuče, kandžama me grebala po licu i rukama. Bilo je zastrašujuće - priča Kofman.

Srećom po njega, bila je to mlađa puma i Trevis je, onako raskrvavljen, uspeo nekako da je gurne na zemlju. Od tog trenutka bio je to zapravo rvački meč.

Trevis Kofman zaradio 20 šavova u rvanju sa pumom, Foto: Printskrin/Youtube

- Imam kod kuće mačku, čitao sam ponešto o tim divljim životinjama s obzirom da volim da trčim u planinama i znao sam da su kandže daleko najopasnije. Bojao sam se da mi ne raspori trbuh ili me zahvati po preponama, onda bih bio gotov. Ali uspeo sam nekako da bacim pumu na leđa i nogama mu pritisnem vrat. Počeo sam da je gušim u svoj onoj panici, nisam znao šta drugo. I par puta sam osetio kao da je gotova, ali opet bi me izgrebala i ugrizla. Trebalo je valjda deset minuta da napokon prestane da se pomera - rekao je on.

Krvavi ugrizi, ogrebotine po celom telu, rasečeni i izgriženi nos... Kofman je izgledao kao da ga je neko sekao mačetom.

- Adrenalin je "tukao" u meni. Ni sam ne znam kako sam uspeo, s ovih 20 šavova osećam se kao da sam dobio na džekpotu - smeje se čovek koji je preživeo napad divlje životinje.

Inače, ako imate tu nesreću da vas napadne neka divlja životinja, statistički je najmanje verovatno da ćete preživeti napade ajkule, vuka, zmije otrovnice i - upravo lava.

VIDEO: Jedva se spasao od podivljalog vepra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    17. februar 2019 | 18:25

    To je bila borba izmedju zivota i smrti, covek u toj situaciji zna da bude dva puta nesvesno jaci nego sto u nekim slucajevima nije, bilo je primera takvih okrsaja sa divljim zverima gde je covek izlazio kao pobednik u vecini slucajeva nije tako i dosta srece za tog coveka

  • BALKANSKI SPIJUN

    17. februar 2019 | 19:50

    To je Mountain Lion ! Jos veci od Pume video sam ga u Kaliforniji zivog pored puta sedi... a u Montani sam video i mrtvog na pickupu odstreljen,velik kao zenka Lava!!! Ubije dobermana ..dete. kojote..a manje kucice odnosi za dezert! Sila !

  • Micko

    18. februar 2019 | 09:18

    Prekomerna upotreba sile

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA