Kornjače Bibi i Poldi su bili u ljubavnoj vezi 90 godina: Preko noći su se zamrzeli, pala je krv, a vlasnici na sve načine pokušavaju da ih pomire (VIDEO)

Članovi porodice Hep, koji su vlasnici zoo vrta, su istrajni u nameru da ih ponovo spoje

  • 1

Galapagoške kornjače Bibi i Poldi stanovnice su zoo vrta "Reptilienzoo Happa" u Klagenfurtu, a posebne su zbog toga što su čak 90 godina bile u srećnoj ljubavnoj vezi, nakon čega su neočekivano prekinule i potpuno se zamrzeli.

Prema rečima stručnjaka iz ovog zoološkog vrta, Bibi je prava diva koju upoređuju s Gretom Garbo jer voli da se izležava, kako na suncu tako i hladu, a najviše uživa u paradajzu.

Njen bivši Poldi deli uživanje u istim stvarima, ali posebno voli češkanje po vratu te je vrlo zgodan i poznat po svojoj društvenosti, za razliku od Bibi.

Obe kornjače na svet su došle još 1897. u zoološkom vrtu u Švajcarskoj, a svoju ljubav započele su dvadesetih godina prošlog veka.

Nakon pedeset godina i u srećnoj ljubavnoj vezi punoj nežnosti preseljeni su u Klagenfurt.

Zajedno su preživeli Veliku depresiju, dva svetska rata i ulazak u novi vek.

Ipak, kako navodi Atlas Obscura, Bibi i Poldi su svoju idiličnu dugogodišnju romansu prekinuli 2011. godine.

Tog kobnog dana dežurni krotitelj obišao je Bibi i Poldija, a ono što je video nije nimalo očekivao. Naime, Bibi je nasrnula na Poldija i odgrizla mu deo oklopa i zahvaljujući izuzetno snažnoj čeljusti ga povredila do krvi.

Do tada su uvek spavali zajedno i tako da im se oklopi dodiruju, zbog čega je ova scena još više šokirala radnike zoološkog vrta. Kako su se našli u sukobu, bilo ih je potrebno razdvojiti kako se ne bi poklali.

Vlasnike zoološkog vrta, porodicu Hap, uznemirila je ova situacija.

- Oni su takođe deo naše porodice - rekla je Helga Hap za Der Spiegel, odlučna u tome da pomiri bivše ljubavnike.

- Nadali smo se da će se pomiriti tokom prvog prolećnog izlaska - dodala je.

Odlučni u svom naumu da ih ponovo spoje, članovi porodice Hep pokušali su razne igrice zbližavanja i romantične večere uz puno paradajza.

- Samo se tolerišu i to jedino ako nije prevruće, prehladno i ako imaju dovoljno hrane, ali tu više nema ljubavi - ispričao je Helgin sin Johanes za Lejdi.

Takođe, Helga je priznala da su čak pokušali i sa savetovanjem za parove.

- Krotitelji su pokušali sa razgovaraju s njima i nekako ih podstaknu da krenu da komuniciraju jedno s drugim. Svi u zoološkom smo malo tužni zbog te rastave jer sada obe kornjače žive same - zaključila je Hap za Independent.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    18. februar 2019 | 16:25

    Mogli ste ih odvesti u bracno savetovaliste 😃🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢🐢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA