≫ 

Proglašeno najlepše ostrvo u Evropi, a nalazi se u Grčkoj: Skriveni raj nam je bliže nego što smo mislili (FOTO) (VIDEO)

Poznato je po savršenim prirodnim plažama, kosmopolitskom noćnom životu i antičkim spomenicima, dolinama sa vinogradima i maslinjacima

  • 8

Čitaoci magazina "Travel+Leisure" su izglasali Paros u Grčkoj za najbolje evropsko ostrvoČitaoci su davali svoje ocene prirodnih lepota, hrane, gostoljubivosti, atrakcija.

Do Parosa se stiže trajektom iz Pireja ili avionom iz Atine. Opisuju ga kao najbolje čuvanu grčku tajnu. Poznato je po savršenim prirodnim plažama, kosmopolitskom noćnom životu i antičkim spomenicima, dolinama sa vinogradima i maslinjacima, prenosi Noizz.rs.

Kažu da je raj na zemlji Foto: Wikimedia/Olaf Tausch

Površina mu je oko 186.5 km2, a dužina obale je 120 kilometara.

Nekada se na ovom mestu nalazio čuveni kamenolom mermera od koga su pravljeni brojni hramovi. Paros je poslednjih godina postao pandan Mikonosu i poznato je kao mesto sa super provodom i noćnim životom.

Male kuće daju mu poseban šmek Foto: Pixabay.com

Gradići Parikia i Nausa su kao prizori iz sna - uske uličice popločane belim kamenom, s belim kućicama i plavim prozorima. Na ovom ostrvu letuju uglavnom Italijani i Grci, manje je Engleza nego na drugim mestima.

Očekujte dosta vetra, ali iako povremeno ume da smeta, lokalci kažu da bi bez njega jako teško izdržavali letnje žege.

Neke domaće agencije su imale u ponudi i Praos, ali putnici preporučuju da se organizujete sami i rezervišete smeštaj i prevoz online.

Prelepo more čeka svoje kupače Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA