Amerikanac platio 110.000 dolara da odstreli ugroženu životinju: Fotografija izazvala bes, on tvrdi da radi na očuvanju vrste (VIDEO)

Pakistan je zabranio lov, ali dozvolio šačici stranih lovaca da ubije 12 životinja po sezoni

  • 6

Pakistanski mediji su, nedavno, objavili fotografiju koja je privukla veliku pažnju javnosti, navodi Vašington post. Reč je o fotografiji mrtve divlje koze i američkog lovca koji je platio 110.000 dolara za ovo "zadovoljstvo" i koji se na fotografiji, šta drugo, nego smeška, pored lovine, navodi Vašington post.

- Treba nekoliko sekundi da shvatite da je životinja, u ovom slučaju, divlja koza ugrožene vrste, kapra falkoneri, mrtva - navodi list.

TURISTIČKA EKSPEDICIJA

Štampa u Pakistanu tvrdi da je američki trofejni lovac Brajan Kinsel Harlan usmrtio životinju tokom turističke ekspedicije na severu Pakistana. Cela priča je izazvala bes i tugu među stanovništvom ove zemlje. Trojica Amerikanaca u Pakistanu odstrelila su tri takve životinje samo prošlog meseca. Kako navode zvaničnici ove zemlje i grupe za zaštitu životinja, praksa ubijanja pomaže da se konzerviraju i sačuvaju retke i ugrožene vrste životinja.

OČUVANJE VRSTE KROZ LOV

Ova jedinstvena vrsta poznata je kao "horned markhor", nacionalna životinja Pakistana, koja može da bude visoka do 122 centimetra i teška oko 136 kilograma. Do 2011. godine, preostalo je bilo samo 2.500 koza. Ubrzo su pakistanski zvaničnici otpočeli akciju očuvanja vrste. Ova zemlja je zabranila lov, ali dozvolila šačici stranih lovaca da ubije 12 životinja po sezoni. Navodno oko 80 odsto novca odlazi lokalnim selima.

Populacija svih vrsta divljih koza je sada 5.754 odraslih jedinki. Zato i američki lovac veruje da je doprineo očuvanju ugrožene vrste.

- Ovo je savršen primer kada se lovci iz svih krajeva sveta ujedine sa lokalnim seljacima za viši cilj, a to je očuvanje vrste - navodi Harlan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • SERGIJE

    23. februar 2019 | 11:50

    Idiot i onaj ko mu je to odobrio idiot

  • Roka

    23. februar 2019 | 13:22

    Joooj kad krenu ovi kao zao mi zivotinja vam te- tam te.. a zderu mlado prasence i jagnjence na svakoj slavi i vasaru, bolje cuti te!

  • SBH

    23. februar 2019 | 18:33

    Sto napadate lovca, naapdajte pakistanske zastitare zivotinja. Lijepi pise da je platio da ostrijeli, sto znaci nije bio u krivolovu. Napadnite organizaciju koja mu je dala dozvolu za ostrel. Nisam lovac, al mislim da je ovde lovac naj manje kriv. A munuli su pare u dzep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA