Pijani ruski mornar se u inostranstvu zakucao brodom u most: Grdosijom od 6.000 tona je napravio rupu od pet metara (VIDEO)

Mornar ne zna engleski, pa nije razumeo uputstva obalske straže

  • 3

Ruski mornar koji je navodno bio u alkoholisanom stanju je krajem februara izazvao sudar i zakucao teretni brod u most u Južnoj Koreji, prenosi themoscowtimes.com.

Brod "Sigrand" koji je plovio pod ruskom zastavom je napravio rupu od pet metara kada za sudario sa mostom u luci Busan, objavili su ruski mediji, pozivajući se na južnokorejske medije.

Kapetan koji je upravljao brodom od 6.000 tona je uhapšen, a utvrđeno je da ima povišen nivo alkohola u krvi, prenela je južnokorejska agencija Yonhap, pozivajući se na službu obalske straže.

Niko nije prijavio da li je bilo povređenih, ali su delovi mosta zatvoreni iz predostrožnosti, navodi se u saopštenju.

- Vlasti su takođe pokušale da utvrde zašto je brod skrenuo prema mostu, kada je trebao da se kreće u suprotnom smeru - prenosi agencija Yonhap.

Kapetan je navodno ignorisao upozorenja obalske straže da promeni kurs, jer nije dobro razumeo engleski jezik, prenosi RBC, pozivajući se na južnokorejske medije.

Manje od sat vremena pre nego što je oštetio most, brod "Sigrand" je udario u brod za krstarenje koji je bio usidren u istoj luci, prenose mediji.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs/themoscowtimes.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bata

    8. mart 2019 | 12:15

    Votka cini cuda. Jos neznanje stranog jezika u inostranstvu I eto nesrece. Treba za takve I slicne poslove uvesti alko test I ispit poznavanja osnove jezika.

  • ACA

    8. mart 2019 | 11:19

    PA MOZDA TO TREBA TAKO......

  • Voja

    8. mart 2019 | 13:57

    Neko je lud da pijan upravlja ovom grdosijom. Ali je bitno za javnost pijani rus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA