≫ 

12 jakih žena svetske politike i među njima Ana Brnabić

Svima njima je zajednička funkcija

  • 49

Na Fejsbuk strani Federalne vlade Nemačke objavljen je spisak 12 jakih žena u svetskoj politici, a među njima je mesto našla i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Tu su još i: Džasinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, Viorika Dančila, premijerka Rumunije, Hasina Vajed iz Bangladeša, Hilda Hajn sa Maršalskih ostrva, Katrin Jakobsdotir sa Islanda, Sara Kugongelva Amadila iz Namibije, Keri Lam Čeng Juet Ngor, premijerka Hongkonga, Tereza Mej, prva dama Velike Britanije, Angela Merkel, premijerka Nemačke, Mia Amor Motli sa Barbadosa i Erna Solberg iz Norveške.

Svima njima je zajednička funkcija, sve su predsednice vlada svojih država. Kako se navodi, na Međunarodni dan žena, dobro je podsetiti na činjenicu koliko je žena u vrhu svetske politike. Iznenađujuće ih je malo, ali tu leži i prostor za povećanje broja i poboljšanje položaja žena.

Neki su odmah primetili da na spisku nije bilo mesta za komšinicu, Hrvaticu Kolindu Grabar Kitarović. Možda zbog toga, što je za razliku od ovih žena, ona predsednica svoje zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • star

    9. mart 2019 | 08:40

    Među 12 najuticajnijih žena sveta gde je svima njima zajednička funkcija, sve su predsednice vlada svojih država, našlo se mesto i za našu premijerku Anu Brnabić, sjajna vest za sve nas.

  • Sonja

    9. mart 2019 | 10:38

    Srbija je ponosna na svoju premijerku

  • Jovana Vuskovic

    9. mart 2019 | 08:46

    Naravno nasa premijerka, svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA