Žena (44) umalo umrla tokom seksa: Umesto orgazma, doživela šlog

Žena je objasnila da je prosečan pušač, povremeno pije, da ima astmu i da je preležala malariju u svojim dvadesetim

  • 13

Žena (44) iz zapadnog dela Londona pretrpela je moždani udar dok ju je partner oralno zadovoljavao. Žena je navodno skoro doživela orgazam kada se onesvestila u spavaćoj sobi, piše Mirror.

Hitno je prebačena u bolnicu, gde su doktori ustanovili da joj je u glavi pukao krvni sud. Pacijentkinja je bila bez svesti tri minuta pošto je prethodno, tokom oralnog seksa, imala glavobolju.

Žena je provela dve nedelje u bolnici na oporavku u oktobru 2018. godine, Foto.-ilustracija: Profimedia/Caia Image, Wikipedia

Njen partner je rekao da su primetili "da joj je telo bilo ukrućeno". Kada su lekari uzimali istoriju bolesti, žena je ispričala šta se dešavalo neposredno pre šloga i onesvešćivanja. Ona je provela dve nedelje u bolnici na oporavku u oktobru 2018. godine.

Lekari su isprva mislili da je imala napad, ali je pretraga skenerom pokazala da ima krvi između lobanje i mozga, što je ukazivalo na šlog, napisali su u izveštaju koji je objavljen ove nedelje u Britanskom medicinskom žurnalu. Dijagnostikovali su subarahnoidno krvarenje - neuobičajen tip krvarenja u mozgu - ali je, naveli su, bilo malo po obimu.

U izveštaju se navodi da je za seksualnu aktivnost bilo dobro pretpostavljeno da je uzrok pucanja krvnog suda jer tada dolazi do povećanja krvnog pritiska.

Žalila se na glavobolju, Ilustracija: Profimedia

Napisali su još i: "Starije studije sa praćenjem arterija tokom seksualnog odnosa pokazuju da su tokom seksa krvni pritisak, kao i otkucaji srca veoma podložni promenama, a posebno rastu tokom orgazma".

Žena je objasnila da je prosečan pušač, povremeno pije, da ima astmu i da je preležala malariju u svojim dvadesetim, ali sve ovo u izveštaju nije direktno dovedeno u vezu sa šlogom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA