Porodila se, po peti put: Žirafa April ponovo postala mama (FOTO) (VIDEO)

Zoološki vrt će ubrzo raspisati konkurs kojim će se odabrati ime novorođenčeta

  • 6

 

Slavna žirafa April u subotu se porodila, i to pred publikom koja je rođenje bebe pratila preko Jutjuba. Veliki broj obožavalaca ove poznate životinje, koja je sa nestrpljenjem iščekivala porođaj, danima su pratili prenos uživo i čekali veliki trenutak.

April je rodila muško mladunče koji još uvek nema ime u 12.40 po lokalnom vremenu u "Životinjskom avanturističkom parku" u mestu Harpursvile, u državi Njurjok, piše Daily Mail.

Ukupno 300.000 ljudi je prenosom uživo pratilo porođaj i čekalo da beba žirafa stane na noge i počne da sisa.

- Uspeli smo! Nakon 15 meseci trudnoće, zahvalni smo što smo dobili zdravo mladunče o kojem sada brine njegova majka - izjavio je vlasnik parka Džordan Parč.

- Kako je broj žirafa u divljini već godinama u opadanju, svako nam je mladunče izrazito važno - dodao je on.

Beba je stigla nešto manje od dva sata nakon što su čuvari zoološkog vrta na Fejsbuku najavili da su mami April počeli trudovi, prenosi 24sata.hr.

Žirafa April postala je internet senzacija koja je na Jutjubu privukla 232 miliona pregleda kada je 2017. godine rodila mužjaka Tajirija. Za mali zoološki vrt koji se nalazi 200 kilometara od Njujorka to je fantastičan uspeh.

April je naime postala mama po peti put, a mužjak Oliver je sa April postao otac po drugi put, on je tata mužjaka Tajirija i nove bebe. Zoološki vrt će ubrzo raspisati konkurs kojim će se odabrati ime novorođenčeta.

Radnici zoološkog parka kažu da je stariji brat Tajiri već jako blizu tome da zasnuje sopstvenu porodicu. U park je u januar stigla ženka žirafe Džohari, pa bi mali zoološki vrt u dogledno vreme mogao da dobije još jednu prinovu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA