≫ 

Prodaje se imanje na kome se nalazila vila Pabla Eskobara: Ovo je bila sigurna kuća za skladištenje kokaina (FOTO) (VIDEO)

Nekadašnja rezidencija bila je roza palata sa bazenom, pomodna u to vreme

  • 17
Pablo Eskobar, poslednja vila Printskrin: Youtube/Moises Villadiego/ Sothebysrealty.com

Nekadašnja vila zloglasnog narko šefa Pabla Eskobara koja se proteže na 45 metara površine uz obalu Majami Biča sigurno krije pregršt zanimljivih priča.

O zabavama kriminalaca i njihovim pomoćnicima, oružju, milionima i svemu onome što prati tajanstveni život narko bosova. No svi ti tragovi te bogate prošlosti odavno su nestali, a među njima i dva tajna sefa izvučena iz te vile.

Iako je njegova vila srušena 2016. godine, parcela od oko devet kvadratnih kilometara na ulici 5860 Nort Bej još uvek je glavna atrakcija koju za 15,9 miliona dolara prodaje "ONE Sotheby's International Realty". Ta vredna lokacija sada čeka svog novog vlasnika i novu palatu, piše Forbes.

- Ovo je jedina lokacija ove veličine sa ovakvim pogledom na području u kojem imamo nekoliko nekretnina koje se prodaju za više od 30 miliona dolara. Samo nekoliko kuća dalje su Fil Kolins i The Bee Gees - rekao je Mirs Kurkoski.

Čuveni narko bos Pablo Eskobar Foto: Profimedia

Prestižna nekretnina mogla bi da postane i savremena palata sa kancelarijom, teretanom i kućnim bioskopom. Arhitektonske mogućnosti ostavljaju prostora za izgradnju vile sa osam spavaćih soba na dva sprata, a verovatno i podrumom. Tu su i stakleni zidovi od poda do plafona, terase, spoljna kuhinja, bazen i palme.

Minimalistički dom ulepšan je impozantnim velikim ulazom, uređenim dvorištem, prilagođenom rasvetom, garažom za više automobila... A biće tu mesta i za brod.

Takav dizajn uveliko se razlikuje od onog kakav je bio Eskobarov, i potpuna suprotnost od neugledne i neprimetne vile kakva je bila pre nego ju je kupio 1980. godine za 765.500 dolara.

Nekadašnja rezidencija bila je roza palata sa bazenom, pomodna u to vreme 80-ih. Najverovatnije su je koristili kako sigurnu kuću za skladištenje kokaina.

El Patron (Gazda) je bio najmoćniji krijumčar droge na svetu koji je godišnje zarađivao 29 milijarde dolara, a oko 270 miliona dolara nedeljno kao šef Medeljin kartela.

Tokom tih njegovih "slavnih" dana narko bosovi bili su odgovorni za niz ubistava Kolumbijaca i zaslužni za oko 80 odsto kokaina prokrijumčarenog u SAD. Kada se prvi put predao policiji, izgradio je zatvor u kojem je bio "zatvoren", blaži kućni pritvor, iz kojeg je vešto pobegao. Konačno su ga uhvatile i ubile specijalne snage 1993. godine.

Ubistvo Pabla Eskobara Foto: Wikimedia/Steve Murphy

Negova palata, izgrađena 1948. godine, pre nego ju je zaplenila policija 1987. godine, imala je četiri spavaće sobe i šest kupatila. Vlada je tu palatu prodala advokatu Rodžeru Šindleru za 915.000 dolara. Godine 2014. za 9,65 miliona dolara kupio ju je Kristijan de Berdouare sa planom o izgradnji modernog doma, što na kraju nikada nije urađeno.

Eskobar je bio poznat po skrivanju gotovine i vrednosti unutra zidova i ispod podnih dasaka u svojim kućama u Kolumbiji, Meksiku, Los Anđelesu i Bahamima. To je pokrenulo i vojsku lovaca na blago koji su krenuli u pohode na njegove napuštene nekretnine. Pre rušenja 2016. godine i de Berdouare je unajmio tim koji je krenuo u potragu za takvim vrednostima, no čini se kako su pronašli smo sefove.

- Pronađeni su ispod više od metra debelog sloja betona skrivenog ispod stepenica. Naš mentor koji je prodao imanje Eskobaru rekao nam je kako je on posećivao tu kuću - naglašava Kurkoski. Nekad zloglasno utočište najtraženijeg čoveka na svetu, vredna je nekretnina sa pogledom na more koja opet traži svog novog stanara. Možda ipak sa manje zloglasnijim poslom.

VIDEO: Dignut u vazduh dom Pabla Eskobara

(Telegraf.rs/Express.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • cao

    19. mart 2019 | 18:36

    Hahah....a ti prika stisni petlju pa kupi ko god da si...

  • KS

    19. mart 2019 | 20:13

    Još ako nešto iskopas možeš i da zaradiš

  • Kaca

    19. mart 2019 | 23:58

    E da je bio kod nas na izbornoj listi, dosta nas bi ga zaokruzilo, da se finansijski podignemo...tesko se sastavlja kraj sa krajem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA