≫ 

Njegove dragulje su nosile svetske zvezde, a onda je uhapšen usred Londona: Tajkun optužen za prevaru tešku 1,8 milijardi dolara (FOTO)

Indijske vlasti tražile su Modijevo hapšenje od februara 2018. godine

  • 0
Foto: Profimedia

Dijamantski tajkun Nirav Modi, čiji su dragulji nekada krasili zvezde od Bolivuda do Holivooda, uhapšen je u utorak u Londonu, više od godinu dana nakon što su indijske vlasti saopštile da je bio umešan u bankarsku prevaru od 1,8 milijardi dolara.

Modi (48) bio je pritvoren u centalnom delu Londona i ostao u pritvoru preko noći, saopštila je londonska policija.

On će se kasnije danas pojaviti pred londonskim Vestminsterskim prekršajnim sudom na saslušanju za određivanje kaucije.

Indijske vlasti tražile su Modijevo hapšenje od februara 2018. godine, kada su navodno kompanije koje je kontrolisao prevarile nacionalnu banku Pendžab koristeći lažne finansijske dokumente kako bi dobile kredite za kupovinu i uvoz dragulja.

Policija u Indiji kasnije je pretresla kuće i kancelarije Modija i njegovog poslovnog partnera Mehula Čoksija, zaplenivši skoro 800 miliona dolara u draguljima i zlatu.

Smatra se da su oni napustili Indiju pre nego što je otkrivena navodna prevara. Modi je negirao te navode i zatražio politički azil u Velikoj Britaniji.

VIDEO: Pojavio se otrovni nakit koji može izazvati razne bolesti pa čak i rak!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA