Srceparajući snimak: Slon vezan lancima mora da crta portrete drugih životinja (VIDEO)

Od 3.000 slonova koje je svojim istraživanjem obuhvatila Svetska zaštita životinja širom Azije, tri četvrtine živi u "veoma okrutnim uslovima"

  • 1

Turisti koji posete Tajland mogu da dožive nezaboravno iskustvo vozeći se na slonu, koji je njihova nacionalna životinja i veoma su ponosni na njega. Međutim, postoji i mračna strana ovog turizma i ona izaziva kritike od strane grupa za zaštitu životinja širom sveta.

Pojavio se jedan video na kojem se vidi kako slon surlom crta autoportret.

Na prvi pogled snimak deluje slatko a vi vidite ogromnu životinju kako drži četkicu i crta samog sebe. Međutim, kako snimak odmiče, vidi se mračna strana: na slonovom vrati visi ogromni lanac.

Snimak je nastao na Nacionalni dan slona, koji se slavi od 1998. godine.

Dok milioni ljudi svake godine hrle na Tajland, mnogi od njih žele da se slikaju na slonu ili bar u njegovoj blizini. Međutim, stručnjaci tvrde da ljudska želja da budu blizu ovih životinja podstiče okrutnost.

Od 3.000 slonova koje je svojim istraživanjem obuhvatila Svetska zaštita životinja širom Azije, tri četvrtine živelo je u "veoma okrutnim uslovima".

- Mnogi parkovi sebe predstavljaju kao utočište, ali to zapravo nisu. Nikada ne treba da idete u parkove koji reklamiraju predstave, neprirodno ponašanje, slikanje i nikada nemojte da jašete slona - rekla je Marija Mosan iz jedne organizacije za zaštitu životinja.

Tajlandska vlada pomaže u okončanju zlostavljanja životinja u ovim parkovima stvaranjem baze podataka o svim slonovima. Uskoro će moći da prate zdravlje životinje i da se uvere da ne pate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jeca

    21. mart 2019 | 16:18

    Kakav debilizam i primitivizam! Ti "ljudi" su gori od makroa! Bagra nesposobna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA