Britanka vređala novu suprugu svog bivšeg muža na Fejsbuku, a onda je uhapšena: Sada joj preti dve godine zatvora

Ona je puštena iz pritvora uz kauciju, ali joj je oduzet pasoš i trenutno živi u hotelu

  • 2

Britanki Lale Šahraveš u Dubaiju preti zatvorska kazna od čak dve godine zbog vređanja nove supruge njenog bivšeg muža na Fejsbuku.

Pre dve godine, nakon što se Šahraveš razvela od supruga s kojim je u braku bila 18 godina, na Fejsbuku je komentirisala sliku bivšeg muža i njegove nove izabranice. U komentaru je napisala "nadam se da ćeš umreti jer si me ostavio zbog ovog konja. Proklet bio!", a nova supruga njenog bivšeg muža je te komentare prijavila, piše BBC.

Britanka je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima živela osam meseci, a tamo je ponovo otišla na sahranu svog bivšeg muža, koji je preminuo od srčnog udara. Tada je i uhapšena na aerodromu.

Prema zakonima UAE-a, o sajber kriminalu, osoba može biti uhapšena i kažnjena zbog klevetničkih izjava na društvenim mrežama. Sada Šahraveš preti zatvorska kazna od dve godine ili novčana kazna u iznosu od 50.000 funti, bez obzira na to što je ova 55-godišnjakinja komentar napisala dok je bila u Britaniji.

Ona je puštena iz pritvora uz kauciju, ali joj je oduzet pasoš i trenutno živi u hotelu.

Ćerka optužene Šahraveš, koja ima samo 14 godina, morala je sama da se vrati kući u Britaniju.

Izvršna direktorka pritvora u Dubaiju Rada Stirling izjavila je da je Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo na oštećenu da povuče tužbu, ali da je ona odbila da to učini.

Dodala je i kako je ta odluka "poprilično osvetoljubiva", i da je ćerka uložila žalbu na optužbu navodeći da "niko nije bio svestan ozbiljnosti zakona o sajber-kriminalu u UAE" i da "turisti nisu dovoljno upućeni u njih".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Čiča

    8. april 2019 | 15:21

    Meni je bivša slala poruke "crko, dabogda" konju, majmune... Će je tužim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA