≫ 

Devojka (19) radi kao sirena: Svakog dana mora da nosi kostim težak 10 kg, a na jednu stvar posebno mora da obrati pažnju (FOTO)

Da bi postala sirena, Medelin je završila kurs ronjenja i plivanja. Nakon što je sakupila novac, uspela je da kupi profesionalni rep za sirenu, koji je napravljen od silikona

  • 2

Devojka (19) radi kao profesionalna sirena, pa je sada odlučila da otkrije kako izgleda njen posao, prenosi Dejli Mejl.

Medelin Peti iz Perta u Zapadnoj Australiji kaže da je ovim neobičnim poslom krenula da se bavi u oktobru 2018. godine i da može da zadrži dah čak dva minuta.

Tokom svog nastupa, Medelin nosi težinu od 4 kilograma oko svojih članka i pojas težak 3 kilograma kako bi mogla da se zadrži ispod površine vode.

- Ako nemam potrebnu težinu koristim svu energiju da se održim ispod vode. Bavila sam i baletom, pa mi to pomaže da bez napora nastupam - kaže ona.

Da bi postala sirena, Medelin je završila kurs ronjenja i plivanja. Nakon što je sakupila novac, uspela je da kupi profesionalni rep za sirenu, koji je napravljen od silikona.

Devojka kaže da voli da se bavi ovim poslom Printskrin: Instagram/ mermaid_madeleine

Težak je 10 kilograma, ali kroz vodu klizi bez problema. Kada ga nosi na raznim nastupima, neko mora da je odveze na željenu destinaciju.

- Htela sam da postanem sirena, jer sam oduvek volela okean, a kada sam bila mala htela sam da kroz tu ulogu donesem sreću drugima. Kada sam bila mala htela sam da vidim pravu sirenu, pa mi je drago što mogu da donesem radost drugoj deci - rekla je ona.

I dok ljudi mogu da vide nju kada pliva u akvarijumu, ona ne može da vidi njih. Kada je sunčano vreme, može da vidi samo obrise ljudi, ali je sve uglavnom mutno, a od slane vode je bole oči.

Medelin je istakla da njen posao nije lak i da koristi razne metode opuštanja kako bi zadržala dah što duže. Iako ima dobru platu, ona kaže da ovaj posao ne radi zbog novca.

Kao mala je želela da vidi pravu sirenu Printskrin: Instagram/ mermaid_madeleine

- Radite ovakvav posao zato što ste strastveni i zato što ga volite. Donosite sreću i magiju u tuđe živote i to je za mene najuzbudljivija stvar na svetu - kaže ona.

Dodala je da sirene imaju važnu ulogu kao ambasadori okeana i morskog života - da ohrabruju mlađe generacije da zaštite "njen dom".

Ova devojka se pojavljuje na rođendanskim zabavama, iznanađenjima na plaži, javnim nastupima, korporativnim događajima i podvodnim predstavama u akvarijumu na zapadu Australije.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dragana

    9. april 2019 | 17:28

    Jasmina, nije svima novac na prvom mestu, nekima je samo nuzno zlo bez koga se ne moze!

  • Јасмина

    9. april 2019 | 15:45

    Мало сутра,не ради то због новца...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA