≫ 

Bila je ljubimica cele Amerike, a sada joj preti 20 godina zatvora zbog prevare: Umesto da brine, ona planira svadbu sa bogatašem (FOTO) (VIDEO)

Evans odbija da poveruje u sve što se njegovoj verenici stavlja na teret, tvrdeći "da mediji nisu u pravu"

  • 0

Elizabet Holms se već nekoliko godina nalazi u žiži javnosti, a ljudi ne prestaju da se interesuju za svaki detalj iz njenog privatnog i poslovnog života. Prvo ju je ceo svet slavio kao velikog naučnika, potom je otkriveno da je prevarant, a sada je objavljeno da se udaje.

Ona je 2003. godine, kada je imala samo 19 godina, svom mentoru na Univerzitetu Stanford predstavila revolucionarnu metodu analiziranja krvi.

Navodno, krv je mogla da se ispituje iz samo jedne kapi iz vrha prsta, a zahvaljujući firmi "Teranos", koju je osnovala, Elizabet je postala sa 3,6 milijardi najmlađa milijarderka na svetu koja je izgradila vlastito poslovno carstvo.

Ipak, utvrđeno je da se radi o prevari i preti joj 20 godina robije. Zbog svega što se oko ovog skandala izdešavalo, ona je postala najomraženija žena u Americi.

Kao da to nije dovoljno, ovih dana Elizabet je ponovo u žiži javnosti.

Iako bi mogla da se nađe iza rešetaka, zakazala je venčanje sa svojim sedam godina mlađim i prilično bogatim dečkom Bilijem Evansom (27), ali ako potencijalna zatvorska kazna i nije prepreka, njegovi roditelji jesu.

Kako se navodi, Bilijevo okruženje nije baš oduševljeno njegovom vezom. Pojedini prijatelji i kolege čak smatraju da se on ponaša kao "da mu je mozak ispran".

Navodno, Evans odbija da poveruje u sve što se njegovoj verenici stavlja na teret, tvrdeći "da mediji nisu u pravu". Uprkos negodovanju njegovih roditelja i nastavku suđenja, par nastavlja pripreme za venčanje, a pozivnice su poslate pre dve nedelje.

Inače, pre nego što su se upoznali, Evans je važio za plejboja koji je živeo u luksuznoj vili. Njegovi deda i baba su osnovali grupu za upravljanje hotelima "Evans hotels". Postoje tri nekretnine u San Dijegu kojima rukovodi ova grupa, a posao je podeljen između 5 članova porodice Evans. Bili je studirao ekonomiju, a neko vreme je proveo i u Kini.

Devojke su mu bile modeli sa Instagrama, a i sam je bio opsednut društvenim mrežama. Ipak, svoje profile je ugasio posle priče o veridbi.

Mediji prenose da su se Bili i Elizabet upoznali na jednoj zabavi 2017. godine. Susret je očigledno ostavio takav utisak na njega da se odmah pohvalio drugovima koga je upoznao uz komentar "da uopšte nije onakva kako o njoj pišu mediji".

Podsetimo, 2015. godine Američka agencija za hranu i lekove (FDA) počela je da istražuje rad firme "Teranos". Pronašli su nepravilnosti u testiranju patenta, a u isto vreme službenici centra za regulaciju laboratorija (CMS), koji su posetili laboratoriju kompanije, pronašli su velike netačnosti u testovima.

Pokrenuta je istraga kojom se ispitivalo koliko je njeno poslovanje zakonito, jer se pokazalo da su na pripremi testa "Edison" radile nekvalifikovane osobe, kao i da test uopšte nije tako pouzdan kako se smatralo i kako je Holmsova to predstavljala.

(Telegraf.rs/Biznis Insajder)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA