≫ 

Ribarsko selo na Kubi izgleda kao prizor iz bajke: Svaki kutak je ukrašen mozaikom, a za sve je zaslužan "Pikaso sa Kariba" (VIDEO)

Veliki broj turista dolazi u ovo malo mesto svake godine

  • 0

Jedna od neobičnih destinacija koja je od glavnog grada Kube udaljena samo 45 minuta, postala je veoma atraktivna i svake godine privuče mnoštvo turista. Radi se o malom ribarskom selu Hajmanitas (Jaimanitas) koje posetioce ostavlja bez daha.

Ovo selo ima izgled koji je poznat i van granica ove zemlje, a uredio ga je stanovnik Hose Rodrigez Fuster kojeg meštani nazivaju "Pikaso sa Kariba", prenosi Cubaholidays.

On je svaku kuću, kapiju, ulicu i autobusku stanicu ukrasio prelepim mozaikom. Na ovim mozaicima se mogu videti crteži pilića, krokodila i palma, a kroz čitavo naselje krase takođe i zastave Kube i poruke "živela Kuba".

Fuster sebe opisuje kao velikog obožavatelja Pikasovih i Gaudovih dela, a njegov stil se od njihovih razlikuje po Fusterovim specifičnim dečijim linijama koje deluju veoma naivno, nežno i nevino.

Građani su ponosni na Fustera i njegova umetnička dela, a smatraju da sada izgleda mnogo interesantnije nego ranije kada nije bio ukrašen mozaicima. Čitavo naselje sada zovu "Fusterlandija", po sovm čuvenom umetniku.

On je prvobitno 1975. godine, svoj dom pretvorio u pravi muzej, pa ga je ukrasio mozaikom.

- Počeo sam da gradim svoj san - rekao je on jednom prilikom, prenosi Independent.

Ovaj projekat je pravi primer kako arhitektura ide dalje od fizičke funkcionalnosti i oblikuje čitavu zajednicu.

VIDEO: Ovo mesto je magnet za turiste! Gde god da pogledate sve je mozaično

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA