Unuci Džona i Džeki Kenedi idu koracima svojih predaka: Obrazovani su i uspešni, privrženi porodici, a evo koliko liče na deku i baku (FOTO) (VIDEO)

O životu potomaka nekadašnjeg predsedničkog para se jako malo zna

  • 0

O životu omiljenog američkog predsednika Džona F. Kenedija i njegove supruge Džeki, gotovo sve se zna. O njihovim potomcima, i ne baš toliko.

O prokletstvu porodice Kenedi raspredale su se brojne teorije, a život ovog predsednika koji je ubijen u Dalasu 1963. i njegove supruge Džeki i dalje intrigira javnost.

Venčanje Džona i Džeki Kenedi Foto: AP/Tanjug

Džon i Džeki su imali dvoje dece – sina Džona Džuniora i ćerku Kerolajn. Nakon što je Džon Džunior zajedno sa suprugom Karolin Beset-Kenedi poginuo u stravičnoj avionskoj nesreći 1999. godine, jedina naslednica klana Kenedi ostala je Kerolajn.

Karolajn Kenedi, Džeki Kenedi, Džon F. Kenedi mlađi, Robert F. Kenedi, Patriša Kenedi Loford i Džin Kenedi Smit napuštaju Kapitol pred sahranu predsednika Džona F. Kenedija. Foto: Wikimedia

Ona je u braku sa dizajnerom Edvinom Šlozbergom dobila troje dece – sina Džeka (26) i ćerke Rouz (30) i Tatijanu (28). Upravo su oni i jedini unuci voljenog američkog predsednika. Međutim, o njihovim životima se malo zna, prenosi gloria.rs.

Kerolajn (61) krenula je donekle očevim stopama, a osim što je advokatica i spisateljica, četiri godine je bila američka ambasadorka u Japanu.

U braku s Edvinom Šlozbergom dobila je troje dece – 28-godišnju Rouz, 26-godišnju Tatijanu i 24-godišnjeg Džeka.

DŽEK

Najmlađi među njima, Džek Šlozberg odavno je odlučio da krene dedinim stopama, pa se za politiku zanima još od malih nogu. Nakon što je 2015. na Jejlu diplomirao istoriju, s fokusom na japansku istoriju, odlučio je da se pridruži majci Kerolajn u Japanu.

Zaposlio se kao asistent u jednoj kompaniji, a uporedo se bacio na učenje japanskog. Za njega kažu da neodoljivo podseća na svog pokojnog ujaka – Džona Džuniora.

Svoja viđenja je iznosi u raznim člancima, od kojih je jedan objavljen i u časopisu "Tajm", a ticao se sirijske izbegličke krize.

– Da je moj deda živ, bio bi uzbuđen da vidi koliko smo daleko kao nacija dogurali u odnosu na 1963. i ono što je sigurno – ne bi bio republikanac – napisao je Džek.

Za njega kažu da poseduje i čuveni Kenedijev šarm i prognoziraju mu svetlu budućnost u svetu politike.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
@fitzgeraldkennedy је поделио/ла објаву дана

Potom je 2017. godine upisao prava na Harvardu. Oprobao se i u glumi, a 2017. godine je dospeo na listu najbolje obučenih osoba.

Godine 2013. tadašnji predsednik Barak Obama je organizovao svečanu večeru i dodelu nagrada povodom 50 godina od smrti predsednika Džona Kenedija. Kao predstavnik porodice Kenedi Džek je dodeljivao nagrade.

TATIJANA

Tatijana je novinarka u časopisu "Njujork Tajms", a od svih se najmanje medijski eksponira.

Nakon što je diplomirala na Jejlu, kao i njen mlađi brat, prvo je pisala za magazin "Jejl Herald", da bi u leto 2014. dobila pripravničko mesto u prestižnom časopisu "Njujork Tajms", u kome i danas radi, a najčešće piše o klimatskim promenama.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
@kennedycamelot је поделио/ла објаву дана

ROUZ

Najstarija Rouz neodoljivo podseća na svoju baku Džeki Kenedi, zbog čega su je odavno prozvali jedinom bakinom dostojnom naslednicom.

Sličnost između njih dve je toliko neverovatna, da ju je čak i "Njujork Post" u jednom članku nazvao Džeki 2.0. Diplomirala je na Harvardu i danas se bavi glumom.

Zanimljivo je da joj je ime dala upravo baka Dželi i to po svekrvi, odnosno majci Džona F. Kenedija – Rouz Kenedi.

Ono što je neobično jeste činjenica da prva dama nije krila netrpeljivost prema svekrvi, a navodno je jednom i izjavila: "Stari šišmiš ima skoro sto godina, odajmo joj na ovaj način malo poštovanja", aludirajući na to zbog čega je praunuka dobila njeno ime, prenosi gloria.rs.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели X-u-i-n (@xuin10) дана

Džeki i malena Rouz su bile izuzetno vezane jedna za drugu, a prva dama je unuku često vodila na izložbe i razne događaje, ili jednostavno u park. Tako je bilo sve do 1994. godine, odnosno do njene smrti. Rouz je tada imala pet godina.

Još jedna tragedija je obeležila život malene Rouz, a to je pogibija ujaka Džona Džuniora, za koga je takođe bila izuzetno vezana.

Nakon njegove smrti pala je u depresiju i šest meseci nije razgovarala gotovo ni sa kim, a odbijala je i hranu.

I baka i ujak su svoju imovinu ostavili upravo njoj, tako da je ona već kao 14-godišnjakinja posedovala milione dolara.

Što se tiče politike Rouz je na strani Demokrata, kao što je bio i njen deda, pa je 2008. godine donirala novac za presedničku kampanju Baraka Obame.

UNUKE ZGROŽENE BAKINIM STAROMODNIM IZJAVAMA

Godine 2011. u medijima se pojavila informacija da su Rouz i Tatijana zgrožene staromodnim izjavama svoje bake Džeki Kenedi u snimljenim intervjuima, o ulozi žena u društvu, prenose Agencije.

Ovo je izjavila njihova majka Kerolajn Kenedi, ćerka bivšeg američkog predsednika Džona Kenedija.

U intervjuu koji je 1964. godine dala istoričaru Bele kuće Arturu Šlezingeru, Žaklina opisuje svoj brak kao "užasno viktorijanski ili azijski odnos" i navodi da je sve svoje stavove preuzela od supruga, Džona Kenedija.

Džeki Kenedi je važila za modnu ikonu Foto: Wikimedia/Robert Knudsen

Gostujući u emisiji "Dobro jutro Ameriko", Kerolajn je izjavila da su njene dve ćerke sa "apsolutnim zgražavanjem" slušale delove snimljenih traka.

- Da li to ona ozbiljno misli? - pitale su je ćerke. Karolina, međutim, ističe da su ti snimci samo "delić slike sveta koji jedva da i prepoznajemo".

Audio snimak Žaklininog intervjua objavljen je zajedno sa knjigom "Žaklina Kenedi: istorijski razgovori o životu sa Džonom F. Kenedijem".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA