"Breaking bad" profesor: Terao studente da za njega prave ekstazi, sada ga čeka 10 godina zatvora

Nastavnik iz Japana pravda se kako je želeo da produbi znanje svojih učenika

  • 1

Profesor farmakologije (61) sa japanskog Univerziteta u Majacumi mogao bi da provede i do 10 godina u zatvoru zbog toga što je navodio svoje studente da za njega prave ekstazi, prenose lokalni zvaničnici. Ceo slučaj neodoljivo je podsetio javnost na hit TV seriju "Čista hemija" ("Breaking bad").

Vlasti sumnjaju da je ovaj nastavnik navodio svoje učenike da prave MDMA, narkotik poznatiji kao ekstazi, ali i još jednu "dizajnersku drogu"  5F-QUPIC. Prva je bila predmet na časovima tokom 2013. godine, druga samo prošle.

Pravili su ekstazi na času Foto: justice.gov

Profesor je rekao vlastima da mu je cilj bio da produbi znanje svojih studenata, ali kako je po japanskom zakonu naučnicima i istraživačima potrebna posebna dozvola da proizvode narkotike za akademske svrhe, a on je nije imao, mogao bi da bude osuđen na i do 10 godina zatvora.

Sintetička droga ekstazi deluje kao stimulant i halucinogen i glavni je sastojak narkotika koji se koriste na zabavama. Odnedavno se istražuje njen uticaj na pacijente koji se bore sa post-traumatskim stresom.

Nije još poznato da li ima pravih sličnosti između japanskog profesora i Valtera Vajta Foto: Profimedia

5F-QUPIC, poznata i kao 5F-PB-22, jeste kanabisoidna droga zabranjena u Japanu 2014. godine.

Nije poznato da li ima pravih sličnosti između japanskog profesora i fiktivnog lika, nastavnika hemije Valtera Vajta, glavnog junaka popularne serije  "Čista hemija" ("Breaking bad").  Vajt, kome je dijagnostifikovan rak pluća, počinje da proizvodi metamfetamin, tj. kristal met, kako bi skupio novac za svoju porodicu, a sve radi uz pomoć svog bivšeg učenika.

(Telegraf.rs/Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA