≫ 

Lov na veštice i vampire u Moskvi: Horor igračke i one napravljene od opasnih materija uskoro bi mogle da nestanu iz ruskih prodavnica (FOTO)

Te igračke, koje se prodaju u radnjama širom Rusije, jesu za "ubistvo i smrt", smatraju glasnogovornici ove ideje

  • 1

Igračke ocenjene kao "opasne" zbog svog bizarnog ili krvoločnog izgleda ili otrovnih materijala od kojih su napravljene mogle bi uskoro da nestanu sa polica u Rusiji, po zahtevu moskovskih zakonodavaca.

Te igračke, koje se prodaju u radnjama širom Rusije, jesu za "ubistvo i smrt", smatra Tatjana Batiševa, članica Dume i jedan od vodećih dečjih neurologa u Moskvi.

igračke koje podsećaju na leševe i čudovišta nemaju dobar uticaj na decu, tvrde iz Moskve Foto: Pixabay/VIVIANE6276

- Pogrešno je davati deci igračke koje imaju vampirske zube, kandže i krvu u ustima. Deca padaju pod "čar" čudovišta i vampira,jer njih uvek interesuje ono što je neobično - tvrdi ona.

Batiševa kaže da je istraživanje na Univerzitetu psihologije i obrazovanja došlo do zakjlučka da ovakve igračke doprinose povećanju nervoze i depresije kod dece. 

- Čudovišta ne treba da budu deo dečjih igara, naročito sa svom agresijom koja raste u našem društvu - kaže ona.

"Opasne" igračke možda će uskoro biti isrebljene u Rusiji Foto: Pixabay/ErikaWittlieb

Zakonodnaci veruju da ljudi moraju da budu informisani o svim mogućim opasnostima "pre nego što te igračke budu sklonjene sa polica". Oni moraju da budu zamenjene sa igračkama koje "decu uče pozitivnim stvarima, dobroti i plemenitosti".

Drugi problem jesu nezbezbedni, pa i otrovni materijali, koje pojedini proizvođači igračaka koriste, u šta su se pre dve nedelje uverili i roditelji u Srbiji.

Početkom aprila predstavnici industrije koja se bavi plasmanom stvari za decu upozorili  su da će cene igračaka možda morati da skoče za 20 odsto u Rusiji baš zbog prethodnih testiranja ovih igračaka, na kojima insistira i Ministarstvo ekonomije.

(Telegraf.rs/RT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ZS

    21. april 2019 | 23:34

    Gospode boze koje nakaze prave za decu, a o otrovnom materijalu nemam dalje komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA