Milion taksija bez vozača već 2020. godine: Ilon Mask izneo detalje svoje vizije (VIDEO)

"Tesla" i dalje radi na robo-kolima

  • 13

Komplikovani softverski problemi koji trenutno postoje sa taksijima bez vozača mogli bi da budu rešeni do kraja 2019. godine, predviđa Ilon Mask, presednik kompanije "Tesla".

On je ujedno i obećao da će "milion" taksija bez vozača biti na ulicama 2020. godine. Ove izjave date su nadogađaju koji je ova komapnija priredila u svom sedištu u Palo Altu, gde su izneti i detalji o novom čipu za autonomnu vožnju koji treba da bude ugrađen u nova Tesla kola.

Kompanija je takođe dala više informacija o svojoj strategiji da se više osloni na kamere i radare koji će kolima bez vozača pomoći da "donose odluke", kao i rešenosti da ne koriste lasere LIDAR i senzore kakve upotrebljavaju njihovi konkurenti.

Mask je dodao da je Tesla napravila novi čip, "najbolji čip na svetu", koji će biti smešten u kaseti kola. Ako jedan čip zakaže, drugi će odmah preuzeti komande.

Rekao je i da Tesla trenira svoj auto-pilot softver da se snađe u nepredvidivim situacijama, kao na primer kada ga druga kola preseku na ulici.

- Za godinu dana, možda 15 meseci, imaćemo milion robo-taksija na ulicama  rekao je Mask.

Ilon Mask najavio je milon robo-taksija 2020. godine Foto: Tanjug/AP

Tesla je objavio video koji prikazuje kako ova kola putuju kroz različite urbane pejzaže, a da njihov vozač nijednog trena ne preuzima kontrolu.

Iduće godine ovi automobili će moći da idu bilo gde, bez obzira na geografiju prostora, a naredne godine će u ponudi izaći i modeli bez volana i papučica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Samo kažem

    23. april 2019 | 20:18

    Što više robota,to manje posla za nas ljude,a to mi se ne sviđa uopšte..

  • jovan

    23. april 2019 | 21:55

    Kad se desi saobraćajna nesreća ko će biti odgovoran, Tesla?

  • 534

    23. april 2019 | 22:24

    Dajte na probu 100 komada u Beograd. Garantujem da u našim gužvama i protiv kabadahija na ulicama kraj dana neće dočekati više od 3 komada a i njih će da maznu ovi što nemaju pojma gde su beogradski šahtovi i bakarni kablovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA