≫ 

Na ovom ostrvu postoji selo napravljeno od plastičnih flaša: Jedan čovek je hteo da nauči druge ljude kako da sačuvaju planetu (FOTO) (VIDEO)

Ostrvo poseti godišnje preko 100 hiljada ljudi

  • 0

Robert Bezo je jedan od savesnih stanovnika planete Zemlje i brine o njenoj čistoći. Razočaran što ljudi, bar većina, ne slede njegov primer i bacaju smeće okolo, on je odlučio da tom smeću da drugu namenu! Naime, ovaj Kanađanin skupio je razbacane plastične flaše i napravio od njih – selo.

Foto: Profimedia

Selo se nalazi na ostrvu Bokas del Toro u Panami.

Robertova namera je da ukaže ljudima da plastične flaše mogu da iskoriste za sledeće stvari: izolacija, izgradnja privremenih skloništa, štala, ambara, ergela, bazena, tankova za vodu, sistema za navodnjavanje, skladišta i puteva.

Njegov je glavni cilj da skrene pažnju ljudima da nam se planeta nalazi u teškom stanju tj. da je zatrpana smećem.

Na ostrvu na kom je smestio svoj projekat, zemljište je jeftino, a uspeo je da na svoj komad zemlje smesti "Plastični zatvor" tj. mesto u kojem ljudi mogu da prespavaju ali i da sa svojom decom uče o zagađenju planete.

Foto: Profimedia

Kanađanin se pohvalio da su kuće koje se nalaze na ostrvu, veoma moderne, izgrađene od recikliranih materijala. Kaže i da kućama nije potreban klima uređaj jer je u njima doprijatno.

Tu je i "Plastični dvorac" koji sadrži dve sobe, apartman i restoran sa lepim pogledom. Ostrvo poseti godišnje preko 100 hiljada ljudi.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/boredpanda.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA