≫ 

Otvoren je kafić gde gosti mogu da maze male svinje: Pravi je hit u Japanu, a ljudi uživaju da provode vreme sa ovim preslatkim životinjama (FOTO) (VIDEO)

Svinje su veoma popularni kućni ljubimci u SAD-u, naročito među slavnim osobama

  • 1

Kafići u kojima se gosti mogu družiti sa mačkama prisutni su u celom svetu, a sada je u Tokiju otvoren prvi kafić u kojem se gosti mogu družiti sa svinjama.

Kafić Mipig od marta je dom malih svinja, koje mogu stati u šolju za čaj, piše CNN.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Mipig 日本初マイクロブタファーム (@jpmipig) дана

Portparol ovog kafića naglašava da nije reč o specifičnoj vrsti svinja i kaže da goste treba upozoriti da su to mlade svinje koje vremenom rastu i postaju veće.

Mipig je nastao kao rezultat kampanje Camp-Fire. Osnivači su se nadali da će sakupiti 18.000 dolara za ovaj projekat, a na kraju su sakupili duplo više od planiranog iznosa, Klix.ba.

Svinje su veoma popularni kućni ljubimci u SAD-u, naročito među slavnim osobama. Paris Hilton je svinju često dovodila na crveni tepih, a Arijana Grande je svog ljubimca predstavila u jednom videospotu.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Mipig 日本初マイクロブタファーム (@jpmipig) дана

Međutim, u Japanu se svinje ne smatraju kućnim ljubimcima.

- Voleli bismo da Japanci bolje upoznaju ove životinje te da one eventualno postanu voljeni članovi njihove porodice - kažu osnivači Mipiga.

U Japanu već postoje kafići u kojima se gosti mogu družiti sa psima, sovama, ježevima...

- Njihovi nosići su hladni, a tela topla. Preslatko - rekao je jedan oduševljeni posetilac kafića Mipig.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Mipig 日本初マイクロブタファーム (@jpmipig) дана

London je već isprobao ovaj koncept 2015. godine kada je održan "pignik" na kojem su se posetioci mogli da se druže sa svinjama. Međutim, bilo je to ograničeno iskustvo koje ste mogli doživeti samo tada, dok je Mipig kafić u Tokiju otvoren na neodređeno vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Дејан Младеновић

    28. april 2019 | 05:00

    Да таквих кафића са разним животињама има јако пуно. То су углавном; мачке ,јежеви,зечеви сове. А цене су за 1сатод 1000-1500 јена и ту је укључено једно пиће гратис ( 1јен=1рсд)Ја сам пре 3године био у кафићу са совама у Осаки...то се чекао дуг ред да се уђе.. а те сове су толико исфрустриране анксиозне због толиког броја људи који их свакодневно гњави а у уз то блицеви фото апарата им погоршавају вид. Такви кафићи су мучилишта за животиње

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA