Usred Venecuele nalazi se nemački grad: Osnovali su ga imigranti, a tamo vas čekaju pivo i kobasice (FOTO)

Grad su osnovali nemački imigranti koji su u Venecuelu došli u 19. veku

  • 4

Drevne plaže, zelenilo i očaravajući Anđeoski vodopadi, simboli su koje najčešće povezujete sa Venecuelom. Međutim, u blizini severne obale ove južnoameričke države nalazi se mesto koje će iznenaditi mnoge putnike.

La Kolonija Tovar, izolovani mali grad, nalazi se u venecuelanskoj šumi, a liči na tradicionalno nemačko planinsko selo.

Foto: Wikipedia/Rjcastillo

Brdoviti putevi povezani su sa kućicama dizajniranim tako da su uokvirene drvenom građom, okrečene u belo, a znaci na putu, ispisani na španskom jeziku, pokazuju pravac ka ovoj "nemačkoj" destinaciji.

Kako piše "Dejli mejl", u restoranima je čak i hrana nemačka, pa ćete naći Švarcvald tortu, kobasice ili pitu sa jabukama.

Da podudarnost bude još veća, postoji i pivnica koja pravi ovaj napitak po starom bavarskom pravilu i to za Oktobarfest.

Foto: Wikipedia/Pderuvo

Ovaj mali grad dom je za oko 16.000 ljudi. Iako bi prvi utisak bio da nema daleku istoriju, njegovi stanovnici koji su istraživali svoje poreklo kažu da istorija grada seže čak do 1843. godine.

Grupa imigranata iz oblasti oko Švarcvalda u Nemačkoj osnovala je La Kolonija Tovar 8. aprila. Na taj dan svake godine organizuje se slavlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Miloš

    3. maj 2019 | 11:26

    To su ovi posle drugog svetskog rata došli...

  • Života

    3. maj 2019 | 13:22

    Tu se kriju hitler i tito, još se igraju partizana i nemaca.

  • Miile history

    3. maj 2019 | 12:02

    toplo preporučujem, pročitajte ,,četvrti rajh"....sve će Vam biti jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA