≫ 

Ova dama je rođena bez ruku, ali je uspela da dobije licencu za pilota (FOTO)

Džesika, međutim, nije dozvolila da je nedostatak ruku ni u čemu sputava. Zato je, pre nego što je postala pilot, naučila da svira klavir, savladala surfovanje i dobila vozačku dozvolu

  • 1

Tridesetšestogodišnja Džesika Koks, iz američke države Arizone, prva je žena na svetu rođena bez ruku, a koja je uspela da dobije licencu za pilota.

- Prešla sam dug put da bih postala pilot. Obučavala sam se na tri aviona. Ali ne zato što sam ih slupala, već zbog toga što logika instrumenata i načina upravljanja predstavljala pravi izazov za mene - rekla je ona za lokalnu televiziju KGUN9.

Avion na kome Džesika leti morao je, svakako, da bude prepravljen kako bi mogla njime da upravlja.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Jessica Cox (@rightfooted) дана

- Tako je prilagođen da mogu da upravljam obema nogama i da imam punu kontrolu nad avionom - rekla je ona.

Njena majka, inače, nije znala da će da rodi bebu bez ruku sve do samog porođaja, prenosi b92.

- Bila je veoma zabrinuta za moju budućnost, misleći da ću kao osoba bez ruku ceo život morati da provedem zatvorena među zidovima - rekla je ona.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Jessica Cox (@rightfooted) дана

Džesika, međutim, nije dozvolila da je nedostatak ruku ni u čemu sputava. Zato je, pre nego što je postala pilot, naučila da svira klavir, savladala surfovanje i dobila vozačku dozvolu.

Osim toga, Džesika Koks roni, a, koristeći poseban “oklop” koji joj omogućava oslonac, oprobala se i u planinarenju, prenosi Njuz hab.

- Nikada nemojte da se bojite da se suočite sa sopstvenim strahom - poručuje ona svima onima koji su se našli u sličnoj životnoj situaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA