Kakva verska i ostala značenja ima broj 33? Od smrti Isusa Hrista, preko anđeoskih brojeva, do ruske azbuke i Ujedinjenih nacija

Broj 33 jedan je od najzastupljenijih brojeva kada je u pitanju simbolika

  • 2

Simbolika broja 33 izuzetno je zastupljena. Ovaj broj je, prvenstveno, duboko usađen u uverenja hrišćanskih naroda, pošto je prema tvrdnjama Isus Hrist imao 33 godine, kada je raspet na krst, veruje se 33. godine nove ere. Ovom broju mnogi daju na značaju kada govore o anđeoskim brojevima i porukama koje nam šalju božanske sile, a takođe se boj 33 vezuje i za neke druge simbole o kojima će biti reči.

Iako se ne može sa sigurnošću govoriti o točnom datumu raspeća Isusa Hrista zbog nedostatka podataka, ipak se može približno izračunati kada se taj ključni događaj u ljudskoj istoriji mogao desiti. Poznato je da je Isus razapet u petak prije jevrejskog praznika Paše, a prema verovanjima, to je bio petak, 3. april 33. godine.

Da je Isus preminuo tog datuma, pokazalo je istraživanje mnogobrojnih naučnika.

Broj godina koje je Hrist imao u trenutku smrti, a za koji se ustaljeno veruje da ih je bilo 33, svojevremeno je pokušao da tačno izračuna engleski fizičar Isak Njutn. On je zaključio da se raspeće desilo trideset tri godine od prve godine nove ere, 23. aprila 34. n.e.

Međutim, više savremenih istraživanja, uključujući i jednu računarsku simulaciju, pokazuju da je Hrist stradao upravo 33. godine n.e. To zapravo znači da je u trenutku raspeća imao mnogo više od 33 godine, pošto se uobičajeno smatra da je astronom i kaluđer Dionizije Eksigus (470–544) pogrešio pri uspostavljanju početka hrišćanske ere i da je Isus Hrist najverovatnije rođen 4. godine p.n.e.

Isus Hrist, Biblija Foto: AP/Tanjug, Profimedia

Pored Isusa iz Judeje, veruje se da su 33 godine živele i brojne druge istorijske ličnosti, a verovatno najslavnji među njima je vojskovođa Aleksandar Makedonski (356–323 p.n.e).

Oko broja 33 vrte se mnogobrojne tradicije koje su zasnovane da verovanjima ljudi. Tako u verziji sa Hristovim brojem godina, ima 33 čvora u takozvanoj maloj brojanici (velike imaju i po 50, 100 ili 108 čvorova), koja se najčešće koristi kao profani ukras za ruku.

ANĐEOSKI BROJEVI

Anđeoski brojevi su kratki nizovi brojeva koje često viđate ili se pojavljuju pred vama u nekim bitnim trenucima. Brojevi i sami imaju neku svoju vibraciju, koja nosi specifičnu poruku.

Nekad nam anđeli skreću pažnju na brojeve samo da bi privukli našu pažnju, a nekad to može da bude podsećanje da vodimo računa o svoojim mislima i razmišljamo pozitivno. Mnogi koji su se bavili takvim istraživanjima kažu da ne bi trebalo da zanemarujemo te simbole i da bi trebalo da oslušnemo poruke koje nam anđeli šalju u vezi sa našim životom.

Anđeli će vam slati poruke sve dok ne počnete da obraćate pažnju na njih. Skretanje pažnje može da ide od toga da u pravom trenutku pogledate na sat i vidite da je tačno 3:33 časova, da prolazite pored zgrade čiji je broj 33, da se novi broj koji upišete u vaš mobilni telefon završava brojem 33.

ANĐEOSKI BROJ 33 - ZNAČENJE PORUKA ANĐELA U VIDU TOG BROJA

Anđeoski broj 33 može da znači da većinu onoga što zamislite i za šta ste spiritualno povezani, imate podršku da to i sprovedete u delo.

Kada vam vaš anđeo pošalje poruku zasnovanu na ovom broju, uvek vas podseća na važu duhovnu vezu sa izvorima božanstva. Kada se te poruke učestalo ponavaljaju, znači da imaju veliku moć da utiču na ljude i događaje.

Anđeoski broj 33 pozitivno utiče na kreativnost ljudi, na njihovo duhovno prosvetljenje, a kada dobiijete takvu vrstu poruke koja vas asocira ili na neki način povezuje sa brojem 33, možete biti sigurni da se to odnosi na vrlo bitne događaje u vašem životu, o kojma treba dublje da razmišljate.

Snovi takođe imaju duboko značenje i podsvesnu povezanost sa božanskim stvarima i poruke koje dobijate od tih izvora nisu bezazlene.

Ukoliko se probudite usred noći, pogledate na sat i ugledate da na vašem časovniku piše 1:33 ili 3:33, pre nego što ponovo zaspite skoncentrišite se i pokušajte da razmislite šta to znači. Važno je i da zapamtite san koji ste sanjali u trenutku buđenja u 1:33 ili 3:33 časova, jer sigurno i on ima neko duboko značenje ili poruku, pišu strani portali koji se bave istraživanjem spiritualnih uticaja ljude i njihove odluke.

Anđeo, Anđeli, čuvar Foto: Pixabay.com

Da li vam se događalo da tokom molitve dobijete tajanstvenu poruku ili neki simbol u vidu broja 33 (33 vernika u crkvi, 33 freske, 33 minuta trajanja molitve od trenutka kada ste poslednji put pogledali na sat)?

Anđeli su vam, prema verovanjima, u vidu broja 33 odgovorili i stavili vam do znanja da su vam uslišili neku od molitva, želja ili misli koje ste nedavno imali.

U suštini anđeoski broj 33 koji vas redovno prati pokazuje da vam Univerzum daje moć, snagu i volju da učinite nešto što nameravate već duže vreme da uradite.

Čak i ukoliko ste načinili neke greške u prošlosti ili ćete ih tek učiniti, anđeli vam daju slobodu moći odlučivanja i ne mešaju vam se u izbor jer tako nešto smatraju slobodom vaše ličnosti i kreativnosti, kao i učenja na sopstvenim greškama koje sami treba da uočite.

MAGIČNO ZNAČENJE BROJA 33

U  numerologiji, 33 često se smatra moćnim i mističnim brojem. Ovaj broj u sebi ima duboke duhovne uticaje. Broj 33 je imao mnoge verske konotacije tokom godina i nosi određenu versku težinu. Ključne reči za broj 33 su mističnost, odgovornost, mudrost i snaga. S obzirom na to da ovaj broj ima specifučnu energiju u sebi, osobe sa ovim brojem često imaju puno snage i odgovornosti. Broj 33 je najuticajniji od svih brojeva. To je broj univerzalne ljubavi. Broj 33 kombinuje vibraciju brojeva 11 i 22, donoseći svoj neograničeni potencijal na najviši nivo.

DRUGA ZNAČENJA BROJA 33

Broj 33 se vezuje i za druge simbole – u radio-komunikaciji 33 kod se koristi da označi vanrednu situaciju, u simbolu Ujedinjenih nacija postoje 33 znaka, 33 slova čine rusku azbuku, a 33 sreće je fraza koja se kod slovenskih naroda često javlja u bajkama, kao i 33 bogataša ili 33 nevolje.

U prirodi, 33 nukleona čine jezgro atoma arsenika, metaloida raznih boja koji je kroz istoriju bio popularan kao prilično ubitačan otrov. Uz to, 33 odsto površine Zemlje čini pustinja, a posebno je zanimljivo da će proći tačno 33 godine svaki put pre nego što se Sunce izađe na potpuno istom mestu na horizontu.

Broj 33 ukazuje na napredak u vašim ciljevima, ali istovremeno podseća da verujete svojoj jakoj intuiciji i njenom vođstvu i vezom sa "uzvišenima". Bitno je da ste svesni da ste snažno podržani u savladavanju važnih životnih lekcija, ali i u pomaganju ostalima da to isto urade. Vaše misli i ideje mogu da pomognu drugima na razne načine. Bitno je da slušate svoje srce i podelite svoju harizmu sa drugima, jer imate mnogo čemu da ih naučite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • David i GOLI JATI III

    30. maj 2019 | 00:06

    ++ BOG JE <3 LJUBAV ++ VERA ++ NADA ++ COVEKOLJUBLJE ++ SLAVA ++ AMIN <3 AMEN ++

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA