≫ 

U Dablinu otvoren pab gde se služe bezalkoholna piva i vina: Ovo mesto je odmah postalo pravi hit, sve vrvi od gostiju

Pre otvarenja svi u menadžmentu strahovali su hoće li im uspeti da stvore najvažniji aspekt svakog irskog paba - atmosferu

  • 0

U Irskoj, zemlji Ginisa i viskija, nedavno je otvoren prvi pab u kojem se toče samo bezalkoholna piva i vina.

Pab "Virgin Mary" otvoren je u maju u Dablinu i prkosi trendovima u gradu u kojem je noćni život nezamisliv bez alkohola. Uprkos tome pab je bio prepun već nekoliko minuta posle otvaranja i popularnost mu za sada ne jenjava. Vlasnici smatraju da je to zato, jer se Irska menja.

- Alkohol je ovde ukorenjen u društvu - kaže suvlasnik Vogan Jejts (51).

- Međutim, Irci su progresivna nacija, vrlo liberalna nacija i otvoreni su za promene - dodaje on. Kaže da je na globalnom nivou u toku društvena promena prema alkoholu, a sebe i svoj pab vidi kao predvodnicu tog pokreta.

Drugi suvlasnik Oisin Dejvis kaže da je još pre nekog vremena primetio da je sve više bezalkoholnih pića u ponudi na jelovnicima i shvatio da bi moglo biti interesa i za bezalkoholni pab.

The Virgin Mary pub Foto: Profimedia/AFP

U Irskoj je kao i u drugim delovima sveta, moderno živeti zdravo, kažu suvlasnici.

Ponuda pića u "Virgin Mary" sastavljena je tako da izgledom podsećaju na tradicionalna pića kakva se toče u irskim pabovima, kojih je u zemlji 750, ali u ovome je sve s nula odsto alkohola.

Pre otvarenja svi u menadžmentu strahovali su hoće li im uspeti da stvore najvažniji aspekt svakog irskog paba - atmosferu.

- Ali prve noći, kad se mesto napunilo, bilo je odlično, nitko sa strane ne bi rekao da se nije točio alkohol - rekla je menadžerka paba Ana Volš.

Jejts dodaje da je bilo onih koji su sumnjali u njegovu ideju, ali da su reakcije u velikoj većini pozitivne. Pola Gerti bila je među prvim posetiocima posle otvaranja i svideo joj se koncept.

Zapravo je lepo imati nešto drugačije. To je novina koja stvarno osvežava", rekla je ona pošto je naručila čašu bezalkoholnog belog vina.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA