≫ 

Medvedić Matija voli sir, jagode i igranje u bazenu: Preslatko stvorenje zvezda je zoo vrta u Zagrebu (VIDEO)

Medvedić će uskoro napuniti pet meseci i trenutno teži 17 kilograma

  • 1

Medvedić Matija, koji je krajem februara pronađen kraj Vrbovskog, svakim danom postaje sve veći i jači u utočištu zoološkog vrta grada Zagreba, saopštio je u utorak direktor Zagrebačkog ZOO-a Damir Skok.

Medvedić će, kako kaže, uskoro napuniti pet meseci i trenutno teži 17 kilograma.

- Svi koji se o njemu brinu sada više ne moraju strepiti oko svakog Matijinog obroka. Neprospavane noći kako bi medo popio malo mleka iz bočice sada radnicima zoološkog vrta deluju kao davna prošlost - kaže Skok.

Medvedić Matija voli igre u vodi i novosti na jelovniku.

- Medi su posebno dragi kravlji sirevi, najviše zagrebački i samoborski. Kao pravi gurman, sir voli kombinovati s lukom, i to onim medveđim. Mali sladokusac takođe uživa u medu, voćnim kašicama, jagodama i drugom šumskom bobičastom voću. Čim sazre prve neretvanske lubenice, rashladićemo ih i njima počastiti Matiju. Znamo da je to za medvede letnje osveženje bez premca - ističe direktor.

A kako bi lakše podneo naglo otopljenje, Matija je dobio i bazenčić. Voli igru u vodi.

Medvedić Matija znatiželjan je, razigran, ponekad i nesmotren. Ekipa iz zoo vrta za sve to ima mnogo razumevanja pa kad meda i napravi neku štetu, poput uništavanja igračke ili posude, brzo mu se progleda kroz prste - rekao je Skok.

VIDEO: I ovaj polarni meda uživa igrajući se majkom

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA