Više od 10 miliona Kineza se bori da upiše željeni fakultet: Polažu "najteži ispit na svetu" (VIDEO)

Ovaj ispit u Kini se svake godine održava početkom juna. Ispit obuhvata predmete kao što su kineska književnost, engleski jezik, matematika, fizika, hemija, istorija i politika

  • 1

Više od 10 miliona učenika uputilo se u škole širom Kine, kako bi polagali "najteži ispit na svetu" i upisali fakultete iz svojih snova, prenosi Dejli Mejl.

Za tinejdžere čije porodice nisu bogate, ispit za upis na fakultet je jedina šansa da promene svoj život i poboljšaju položaj svoje porodice.

Stotine roditelja, koji su željni da njihova deca uspeju u životu, se okupilo u jednom malom gradu u istočnoj Kini kako bi ispratili svoju decu na polaganje ispita.

Prema pisanju svetskih medija, ove godine je bilo nešto manje roditelja nego ranijih godina.

Srednja škola "Maotančang" iz provincije Anhui važi za najtežu školu u Kini. Hiljade tinejdžera se svake godine preseli kako bi se ovde školovali.

Semestar košta oko 5.013 funti, a postali je kultna insitucija jer se studenti ove škole upisuju na najbolje fakultete.

Kina studenti Printskrin: pearvideo.com

Mladi koji imaju oko 18 godina, uče u proseku 16 sati dnevno u takozvanoj "fabrici za ispite" i obavezni su da reše oko 5.000 kompleta probnih ispita, kako bi se spremili za završnu bitku, poznatu kao "gaokao".

Ova škola ima oko 20.000 učenika koji su raspoređeni u tri razreda.

Polovina učenika su đaci treće godine koji prolaze kroz težak raspored koji traje 12 meseci kako bi se spremili za ispit za prijem na fakultete.

Ovi ispiti u Kini se svake godine održavaju početkom juna. Ispit obuhvata predmete kao što su kineska književnost, engleski jezik, matematika, fizika, hemija, istorija i politika.

Važi za "najteži ispit na svetu". Ove godine 7. i 8. juna ispite će polagati oko 10,31 miliona učenika.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Dejli Mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA