≫ 

Ova deca su potomci najmoćnijih kraljevskih porodica, a jednog dana će upravljati monarhijama (FOTO)

Ovi mališani privlače pažnju gde god se pojave

  • 2

Iako britanski naslednici, princ Džordž i princeza Šarlot prednjače u svojoj popularnosti i eksponiranosti u medijima, ima još mnogo kraljevskih mališana koji oduševljavaju javnost svojom pojavom.

1. Princ Kristijan

Princ Kristijan (13) je najstarije dete danskog princa Fredrika i princeze Meri.

Rođen je 15. oktobra 2005. godine, trenutno pohađa osnovnu školu, a zanimljivo je da je prvi član kraljevske porodice koji je upisao državnu školu.

Naslednici monarhija Foto: Profimedia/Mega Agency

Takođe, drugi je u redu za titulu kralja, odmah iza oca Fredrika koji će naslediti aktuelnu kraljicu Margaretu II.

Kristijan ima mlađe sestre Izabelu i Džozefin, kao i brata Vinsenta, pa se svi zajedno pojavljuju na mnogim događajima uz svoje roditelje.

2. Princ Hisahito

Preslatki princ Hisahito (12) je najmlađe dete i jedini sin japanskog kraljevskog para, princa Akišina i njegove supruge Kiko.

Budući da je jedini muški naslednik drugi je u redu za titulu cara u zemlji izlazećeg sunca.

Smatra se da je kao prvo muško dete rođeno u japanskoj carskoj porodici za 45 godina s dnevnog reda skinuo moguću ustavnu krizu izazvanu nemogućnošću žena da nasleđuju krunu.

Ime Hisahito znači spokojan i čestit, prenosi tportal.hr.

Ovaj dečak svakim svojim pojavljivanjem u javnosti oduševi naciju, te ga svuda dočekuju s poštovanjem. Takođe ima i dve starije sestre, princezu Mako i Kako.

japan, car, carska porodica, princ hisahito Foto: Tanjug/AP

3. Princeza Amalija

Princeza Amalija od Nasaua je luksemburška četvorogodišnja princeza i najstarije dete tamošnjeg princa Feliksa i princeze Kler.

Iako ova porodica nije na svim naslovnim stranicama poznatih svetskih magazina, mora se priznati da su jedna od lepših kraljevskih porodica, a malena princeza očarava svojim preslatkim osmehom.

Dve godine nakon Amalije, srećan par dobio je još jednu ćerkicu, princezu Lijam.

Naslednici monarhija Foto: Profimedia/MAXPPP

4. Princeza Elizabet

Punog imena Elizabet Terezija Marija Helena, rođena je 25. oktobra 2001. godine i po rođenju je stekla titulu princeze.

Najstarije je dete belgijskog kraljice Matilde i kralja Filipa, koji je na vlast došao kada je njegov otac Albert II abdicirao 2013. godine.

Ova 17-godišnja plavokosa mlada princeza trenutno pohađa privatnu srednju školu u Briselu, a u slobodno vreme bavi se plesom i učenjem stranih jezika. Za sada tečno govori holandski, francuski i nemački.

Takođe, na mnogim kraljevskim venčanjima u svojoj zemlji je u ulozi deveruše, a nedavno je imala i prvi kraljevski angažman. U čast svim poginulim u Prvom svetskom ratu, održala je emotivni govor koji je oduševio sve prisutne.

To je svojevrsna uvertira u ono što je jednog dana očekuje, budući da je prva u redu za nasleđivanje belgijske krune.

Naslednici monarhija Foto: Profimedia/ddp images

5. Princeza Estela

Princeza Estela (7) je najstarije dete švedske princeze Viktorije i njenog supruga princa Danijela.

Budući da je njena majka Viktorija sledeća u redu za tron, to malenu Estelu čini drugom u liniji za presto.

Takođe, prvo je žensko dete u istoriji koje se rodilo s pravom na nasleđivanje krune i to direktnim pravom, a ne zbog toga jer se nisu rodili muški naslednici.

S obzirom na to da će jednog dana biti kraljica, od samog rođenja ova preslatka devojčica je u centru medijske pažnje u zemlji.

Tako neretko mogu da je "uhvate" u neodoljivim pozama kada pokazuje kako je uprkos plavoj krvi vrlo slična svim svojim zaigranim vršnjacima.

Petogodišnja princeza Estela je najstarije dete švedske princeze Viktorije i njenog supruga princa Danijela. Foto: Profimedia

6. Princeza Gabrijela i princ Žak

Najmlađi članovi monaške porodice, blizanci Žak i Gabrijela imaju pune četiri godine. Dvoje mališana u decembru 2015. uveselili su princezu od Monaka, Šarlin i njenog supruga princa Alberta II.

Princezi Šarlin, Žak i Gabrijela su prva deca, a princ Albert II ima i dvoje vanbračne dece. S obzirom na to da su deca različitog pola, prema tradiciji presto će da nasledi sin.

Rođenje Žaka i Gabrijel obeleženo je sa 42 pucnja iz topa. Monaški princ Albert II i princeza Šarline u braku su od 2011. godine, prenosi tportal.hr.

princeza od Monaka, Šarlin i njen suprug princ Albert II. Deca Gabrijela i princ Žak Foto: Profimedia

7. Princeza Ingrid Aleksandra

Norveška princeza Ingrid Aleksandra (15) je najstarije dete princa Hokona i druga u redu za nasleđivanje krune svoga dede, kralja Heralda V.

Kada jednom postane kraljica, biće druga ženska osoba koja je sedela na tronu norveške monarhije.

Norveška princeza Ingrid Aleksandra, najstarije dete princa Hokona Foto: Profimedia

Princeza pohađa državnu školu jer su njeni roditelji želeli da ima normalno detinjstvo i da se ni po čemu ne ističe od svojih vršnjaka i prijatelja.

8. Princeze Leonor i Sofija

Sestre Leonor i Sofija su preslatke ćerkice španske kraljice Leticije i kralja Felipea VI. Ova četvoročlana porodica često odlazi na zajednička putovanja širom sveta.

Iako su fizički vrlo slične pa mnogi pomisle da su bliznakinje, Leonor ima 13, a Sofija 12 godina.

Najstarija španska princeza Leonor će naslediti svog oca na prestolu i postaće kraljica.

Svakim svojim pojavljivanjem u javnosti oduševe pristojnošću, manirama i istančanim stilskim ukusom koji su očigledno nasledile od majke, poznate po raznovrsnim modnim stajlinzima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Kralj Felipe i kraljica Leticija sa cerkama Leonorom i Sofijom Foto: Profimedia

Devojčice pohađaju privatnu školu u okolini Madrida gde nastavu, osim na španskom, slušaju i na engleskom, a uz to uče i kineski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko

    16. jun 2019 | 09:19

    Ne bi voleo nikad da sam im na mestu. Njihov ceo zivot je osudjen na to sta treba da rade i sta se od njih ocekuje. Ne mogu da rade stvari koje smo mi radili i tako dalje.

  • Mr.Kamenjarac

    16. jun 2019 | 09:39

    Paraziti se najbrze razmnozavaju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA