≫ 

Gospodine, to što vam je žena prala, peglala i kuvala za 27 godina braka košta 150.000 evra: Argentinac u šoku nakon razvoda i presude koja je usledila

Nakon 27 godina braka, suprug je napustio svoju ženu kada je imala 60 godina, u dobi za penzionisanje žena i ona je ostala bez sredstava za život

  • 14

Argentinsko pravosuđe dosudilo je muškarcu da bivšoj supruzi isplati osam miliona pesosa (oko 150.000 evra) na ime odštete za kućne poslove koje je obavljala tokom 27 godina njihovog braka, piše lokalna štampa.

Reč je o 70-godišnjoj ženi koja je diplomirala ekonomiju ali nije radila jer se posvetila odgoju dece i kući tokom zajedničkog života.

- Ekonomska zavisnost žena o suprugu jedan je od glavnih mehanizama kojim se žene drže u potlačenom položaju u društvu - objasnila je sudija Viktoria Fama.

Reč je o razumnoj svoti koja bi trebalo da stvori ekonomsku ravnotežu između bivših supružnika, smatra sutkinja.

- Nakon 27 godina braka, suprug je napustio svoju ženu kada je imala 60 godina, u dobi za penzionisanje žena i ona je ostala bez sredstava za život jer je isključena iz sveta rada - navodi se u presudi.

Par razdvojeno živi od 2009, a razveo se 2011.

Finansijsko obeštećenje uvedeno je u Građansko pravo 2015. i može se isplatiti jednokratno, kao mesečni prihod ili ustupanje dobara ili drugih prihoda.

VIDEO - Od najsavršenije žene postala sam dno dna: Dragana Mitar nakon Zadruge progovorila o Pavlu

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • BB

    13. jun 2019 | 08:11

    A sta bi trebala da mu bude sluskinja? Cisti pere pegla uzgaja dezu a ona druga lepsa i bolja, mislim ljubavniza. Normalno sve na pola pa izvolte dragi ljudi ka ljubavnizama. One nece da ciste peru samo hoce vase pare . Za ljubav imaju drugog.

  • Haha

    13. jun 2019 | 08:03

    Tako je. Nema nista dzabe. Plati pa klati

  • Marijana Bakov

    13. jun 2019 | 11:04

    Ispravna odluka suda on neka,se sokira koliko hoce.Nije joj dao da radi,sada kada nasao drugu ona mu ne treba.E pa svako zadoboljstvo ima svoju cenu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA