Pronađena nova životinjska vrsta na Korzici: Pola mačka, pola lisica (FOTO)

Ova životinja je prvi put uhvaćena 2008. godine, a do tada su o njoj samo postojale priče. Istraživanje je počelo 2012. godine

  • 8

Životinja koja izgleda kao domaća mačka sa dugačkom dlakom bi konačno mogla da bude priznata kao nova vrsta. Postoji 16 mačaka-lisica koje lutaju severnim delovima mediteranskog ostrva Korzika i ulažu se napori da se one proglase zaštićenom vrstom.

Podsećaju na domaće mačke i imaju dužinu od 90 cm, od glave do repa, imaju veoma široke uši, kratke vrkove i razvijene zube. Takođe imaju i tamne stražnje noge i crveni trbuh.

Glavni ekološki tehničar Nacionalne kancelarije za lov i divljač Pjer Bandeti je istakao da oni veruju da je to divlja vrsta koja je bila poznata ali nije naučno identifikovana, jer je to izuzetno neprimetna životinja.

- Ovo je divno otkriće. Njihova veličina i rep su im doneli ime mačka-lisica - rekao je on.

Njegov kolega je istakao da ova životinja ima udaljeno stanište za koje je karakterističan vodeni i biljni pokrivač koji nudi zaštitu od glavnog predatora Zlatnog orla.

Oni su uspeli da uhvate i da puste između 12 i 16 ovakvih životinja, pa se nadaju da će ova vrsta uskoro postati zaštićena.

Ova životinja je prvi put uhvaćena 2008. godine, a do tada su o njoj samo postojale priče. Istraživanje je počelo 2012. godine.

Još uvek postoje brojne misterije koje okružuju ovu životinju.

Njena ishrana i reprodukcija tek treba da se prouče, a veruje se da je na Korziku doneta 6.500 godina pre nove ere.

Ističe se da bi onda to značilo da je njeno poreklo bliskoistočno.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA