Sudija dao narkomanu blagu kaznu: "Ne treba da budete kažnjeni više od kandidata za premijera"

Sudija Oven Dejvis je bio blag prema optuženiku zbog nedavnog priznanja potencijalnog naslednika Tereze Mej da je rekreativno koristio drogu pre nego što je postao političar

  • 2

Britanski sudija je dao narkomanu uslovni otpust zato što smatra da on ne treba da bude kažnjen za upotrebu kokaina više od Majkla Gova, ministra životne sredine i jednog od kandidata za premijera.

Gidrius Arbačuskas je priveden zbog posedovanja dva grama kokaina i suočio se sa mogućom kaznom od sedam godina zatvora.

Međutim, sudija Oven Dejvis je bio blag prema optuženiku zbog nedavnog priznanja potencijalnog naslednika Tereze Mej da je rekreativno koristio drogu pre nego što je postao političar.

Sudija je Gidiusa pustio sa samo godinu dana uslovne kazne i dodao da nikakve dalje mere neće biti preduzete ukoliko se bude "držao dalje od nevolja".

- Jutros je sudija dao mom klijentu 12 meseci uslovno za posedovanje droge, dodajući da on "ne treba da ispašta zbog upotrebe kokaina ništa više od Gova". Ko kaže da pravo i humor ne idu zajedno? - napisao je Gidiusov advokat na svom Tviteru.

Ovo nije bio prvi put da sudija Dejvis iznosi kontroverzne komentare u sudnici, prenosi "Dejli mejl".

Prošle godine je rekao porotnicima da moraju sami da donesu zapakovane obroke, jer je kantina bila zatvorena zbog vladinih mera štednje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mrgud

    21. jun 2019 | 11:28

    Sta je tunkontraverzno Sudija je realan....

  • U

    21. jun 2019 | 12:43

    Vrana vrani oči ne vadi sotona brani svoje đavole pa i sudije brane svoje sranje neka dođe sirotinja odma ide na robije i teške kazne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA