Počeo kineski festival tokom kojeg će biti pojedeno oko 15.000 pasa

Festival traje 10 dana i mnogi su potpisali peticiju da se on ukine

  • 12

Nedavno je počeo još jedan Julin festival na kojem je između 10.000 i 15.000 pasa mučeno, ubijeno i pojedeno.

Festival je počeo da se održava 2009. godine, a Kina, uprkos svemu, nije prepoznala ovu groznu tradiciju kao nešto loše. Svake godine traje borba da se ovaj festival zabrani i do sada je peticiju potpisalo 1,5 miliona ljudi.

Izvršna direktorka udruženja Humane Society International UK Kler Bas je izjavila da je vreme da se ovaj desetodnevni festival zauvek zabrani i da je trgovina psećim mesom u Kini pre svega kriminal i okrutnost.  

Julin festival je jedan mali, ali vrlo uznemirujući primer okrutne trgovine psećim mesom koju predvode kriminalci i lopovi koristeći otrovne strelice i užad, što je protivno zdravstvenim i sigurnosnim zakonima zaštite i dobrobiti životinja. Potpisana peticija je dostavljena Kineskoj ambasadi uz podršku raznih organizacija koje se bave zaštitom i dobrobiti životinja kako bi se ovaj užasan festival zauvek zabranio.  

Direktor RSPCA Internationala Pol Litlfer je izjavio da zakoni u Kini tek treba da se promene i da se nada da će se te promene uskoro desiti. Za RSPCA je zabrana Julin festivala jedan od glavnih razloga saradnje s Kinom.   Ovaj festival traje sve do nedelje, 30. juna.

Pogledajte video: Proglašen najružniji pas na svetu, a tek kad čujete kako se zove!

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Naja

    23. jun 2019 | 23:47

    UžAS, UŽAS, UŽAS, UŽAS, UŽAS......... ODVRATNO

  • M

    23. jun 2019 | 23:53

    Pa, koja je razlika izmedju krave, ovce, svinje, koze i psa. Jedne mozemo klati i jesti a druge ne

  • Ja

    24. jun 2019 | 06:59

    Nije im odvratno da pse hrane mesom drugih životinja a odvratno im je da se koristi pseće meso.... Svaki narod ima svoje običaje i tradiciju i odvratno je u stvari nametati drugima svoje viđenje, mišljenje i tradiciju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA