Pored obavezne klime, metro u Beču i miriše za vreme vožnje: Građani biraju koji osveživač im prija

Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i deluje osvježavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svežu notu, a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje

  • 5

Vozovi gradskog prevoznika u glavnom gradu Austrije "Vajner Linen" osim što se tokom letnjih meseci neprekidno rashlađuju, odnedavno i mirišu.

Putnici mogu probno da "omirišu" da li im se sviđaju predložene mirisne note. Dva voza koji saobraćaju na linijama U1 i dva voza na liniji U6 biće do kraja jula opremljeni različitim mirisima. To je pilot-projekat, a putnici mogu da odlučuju o tome, da li žele uopšte mirise u vozu i koji od njih im najbolje odgovara.

- Veoma nam je važno da se putnici u našim sredstvima prevoza osećaju prijatno, pa stalno radimo na proširenju mreže, skraćenju voznih intervala, nabavci novih modernih vozila, postavljanju klima uređaja u starim modelima. Tu spada i prijatna klima unutar vozila. Zbog toga smo započeli novi pilot-projekat sa mirisnim vozovima. Veoma mi je bitno mišljene putnika - kaže članica gradske vlade zadužena za javni prevoz u Beču, Uli Sima.

Tokom jula će kroz Beč voziti četiri voza sa četiri različita mirisa. Vozovi su prepoznatljivi po brendiranim cvetnim motivima. Mirisi dospevaju preko rashladnih uređaja u unutrašnjost vozila i ravnomerno se raspoređuju. Ljubičasta boja ima miris za opuštanje, zelena je energetska i deluje osvežavajuće, narandžasta boja predstavlja takođe svežu notu, a miris roze boje širi pozitivno raspoloženje.

"Vajner Linen" vode računa o tome da se mirisi pre upotrebe testiraju na moguće alergijske reakcije.

Do 31. jula građani  Beča mogu putem interneta da se izjasne o ideji mirisnih vozova.

(Telegraf.rs/Radio Sarajevo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nidza

    5. jul 2019 | 10:00

    Lažu za klime svaki 10 ima klimu

  • Va

    4. jul 2019 | 17:39

    Ma cista laz ko sta pita gradjane po gotovo Gas arbeitere koje nas ima vise nego Austrijanaca..

  • Дејан Младеновић

    4. jul 2019 | 17:26

    Срећа да није само мирис од " голуба"😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA