≫ 

Grci veruju da ih je stigla Micotakisova "kletva" i da je zato počela strašna oluja

Njegov otac doneo je u Grčku neviđeni politički haos

  • 5
Nevreme Grcka Foto: Facebook/Περικλης Κουρουνιωτης‎/Live from Greece

Grčku je sinoć pogodilo stravično nevreme koje je odnelo živote sedam turista. Povređeni su i srpski turisti, a mnogi Grci veruju da se ova tragedija može povezati sa dolaskom na vlast novog premijera Kirjakosa Micotakisa.

Nova demokratija, čiji je Micotakis lider, pobedila je u nedelju na prevremenim parlamentarnim izborima, a on je dan kasnije položio zakletvu i tako zamenio Aleksisa Ciprasa na mestu premijera.

Međutim, začkoljica je u tome ko je Kirjakosov otac. To je bivši premijer Grčke (1990-1993) Konstantinos Micotakis, koji je, kako su mnogi verovali "uklet".

Njega nazivaju otpadnikom koji je 1965. godine prešao iz administracije Jorgosa Papandreua i time srušio vladu, što je Grčku dovelo u politički haos u to vreme.

Samo četiri dana od pobede i Kirjakos Micotakis "doneo" je još jednu katastrofu u Grčku - stravično nevreme. Zbog toga, svi danas pišu da porodica Micotakis zaista jeste ukleta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA