• 4

Turci su srpskim turistima priredili trbušni ples, a onda se začulo kolce i krenuo je haos (VIDEO)

Srbi su poskakali i opleli kolce po palubi, a srpskoj tradicionalnoj igri nisu mogli da odole ni Britanke

  • 4

Fakultativni izleti sastavni su deo odmora u turskim letovalištima, a jedno od najomiljenijih je krstarenje brodom, obično do plaža do kojih se ne može stići kopnom.

Kako putovanje ume da potraje, turski domaćini se pobrinu da turistima ne bude dosadno dok se ne stigne na odredišta, pa su deo pomorske posade i profesionalne zabavljačice, najčešće trbušne plesačice.

Na jednom takvom putovanju našao se i novinar "Telegrafa", koji se lično uverio da Turcima nema premca u zabavi gostiju.

Dok je brod plovio iz Kušadasija ka pučini, iz šanka na kojem je služila piće izašla je neugledna devojka koja se na tren pretvorila u vamp plesačicu. Farmerice i majicu zamenila je dimijama i tesnim prslučićem i započela trbušni ples na zadovoljstvo posebno muškog dela publike.

Pridružile su joj se i tamnopute Britanke, koje su se pre nastupa, verovatno da bi se oslobodile "treme" dobro nalile alkoholom.

A, onda je usledio preokret... Zvuke zurle i talambasa zamenila je harmonika, a već na prve ritmove Užičkog kola, Srbi su poskakali i opleli po palubi. Srpskoj tradicionalnoj igri nisu mogle da odole ni Britanke, koje su se uhvatile u kolo i zaigrale, doduše nevešto, što zbog ljuljanja broda, što zbog pića.

(D.K.)

Komentari

  • Gole

    Normalno da smo slicni. Pa, dede i pradede su nam bile zemljaci.

  • 🇷🇸

    Нико нема што србин имаде!

  • w

    Bravo srbadijo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima