≫ 

Deca ukrala kola roditeljima, kako bi se "malo provozala": Pronađena 1.000 kilometara daleko od kuće

Krenuli su na privatnu ekskurziju po Australiji

  • 2

Četvoro dece iz Australije ukralo je automobil svojim roditeljima i prešli su oko 1.000 kilometara kroz divljinu u toj zemlji, pre nego što ih je zaustavila policija, prenose tamošnji mediji.

Četrnaestogodišnji dečak, dva 13-godišnjaka i 10-godišnja devojčica započeli su svoje epsko putovanje u subotu kada su roditeljima ukrali novac i štapove za pecanje u vozilu jedne od njihovih porodica u Kvinslendu, saopštila je policija.

Jedno od dece je ostavilo poruku svojoj porodici, gde im je otkrilo planove.

Policija u Kvinslendu saopštila je da je automobil uočen u nedelju ujutro u zabačenom gradu Banana, gde su deca navodno ukrala benzin na jednoj benzinskoj pumpi, odakle su nastavila put ka jugu.

Automobil je u večernjim satima pronađen u blizini Greftona, u susednoj državi Novi Južni Vels.

Policija je saopštila da su policajci nasilno morali da uđu u vozilo nakon  što su deca odbijala da izađu iz automobila.

- Zaključali su kola, a policija je morala da upotrebi pendreke kako bi došla do dece i uhapsila ih - izjavio je novinarima Daren Vilijams, policijski nadzornik Distrikta Kofs-Klerens.

Nije bilo jasno ko je od dece bio za volanom, ali je Vilijams rekao da su se najverovatnije menjali.

- To je dug put, više od 1.000 kilometara ima od Rokemptona do Graftona. Nemoguće je da jedna osoba može konstantno da vozi toliko dugo - rekao je on.

Vilijams je dodao da policija istražuje nekoliko navodnih krivičnih dela počinjenih tokom putovanja.

Deca, koja su pronađena nepovređena, odvedena su na sigurno.

Za sada nije jasno šta je mališane navelo da se otisnu u ovakvu avanturu, ali se pretpostavlja da je jedan od dečaka iz Gaftona.

(Telegraf.rs/RTE)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA