≫ 

Da li vam je poznat ovaj čovek? To je "Tramputin" (VIDEO)

Tramputin kritikuje surovi ekonomsku politiku EU

  • 1
Tramputin Foto: Printscreen/Vimeo/Alexander Court

Na internetu se pojavila neobično realistična kombinacija lica Vladimira Putina i Donalda Trampa, nazvana "Tramputin", delo umetnika Aleksandra Korta, koji se bavi tri-de video montažom.

Autor nesvakidašnjeg video-snimka je predsednika "Tramputina" prikazao kako kritikuje surovu ekonomsku politiku Evropske unije.

Taj neobično ubedljiv hibrid, u svom govoru žestoko brani američke interese i preti novim oštrim tarifama protiv evropske automobilske industrije.

Mr. Trumputin (deepfake) from spiegelball on Vimeo.

"Trumputin" izgleda neverovatno realno, bez vidljivih distorzija ili sporednih efekata. Da bi postigao taj stepen realizma, Kort je koristio algoritam koji je neuronsku mrežu formirao na osnovu 240 hiljada snimaka.

Video je tada obrađen kroz zloglasni Dipfejk lab, isti onaj program koji je korišćen za izradu lažnih pornografskih video-snimaka slavnih ličnosti.

Aleksandar Kort, međutim, insistira na tome da je ova njegova tri-de montaža samo eksperiment i da nema nikakve političke ambicije.

VIDEO: On se bukvalno klanja Trampu, smatra ga Bogom, herojem i voli ga najviše na svetu

(Telegraf.rs/RT/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko cg primorje

    16. jul 2019 | 16:39

    E koliko me nasmijaste sou😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA