≫ 

Snimljen član najugroženijeg plemena na svetu: Ovako je reagovao kad je video da ga snimaju (VIDEO)

Reč je o pripadniku plemena Ava Amazon, čiji članovi retko uspostavljaju kontakt sa spoljnim svetom

  • 2
pleme, ava amazon Printskrin: Youtube/ODN

Video snimljen u brazilskoj prašumi, u severnoj državi Maranhao, prikazuje čoveka koji u ruci drži veliki nož čiju oštricu podiže do lica dok gleda osobu koja ga snima.

Reč je o pripadniku plemena Ava Amazon, čiji članovi retko uspostavljaju kontakt sa spoljnim svetom.

Kada je video da ga snimaju, sa kolegom lovcem se sakrio u rastinje.

Ava Amazon je nevladina organizacija "Survival International" opisala kao najugroženije pleme na svetu, pošto je pratila ubistva od strane drvoseča, koji često okružuju i uništavaju njihovo prirodno stanište.

Veruje se da mnogi žive u izolovanim delovima prašume. Mnogi članovi zajednice su bili primorani da napuste šumu, ali neki ostaju u samoizolaciji.

Snimak je zabeležio pripadnik susednog plemena, Gvahahara, koji pokušava da odbrani jedan od "poslednjih džepova" netaknute šume u Maranhau, koju masovno krče i uništavaju.

- Nadamo se da će ovaj snimak proizvesti nešto pozitivno. Nadamo se da će imati uticaja širom sveta kako bi se pomoglo u zaštiti naših ljudi i naše šume - rekao je autor video snimka, koji je napravio dok je bio u lovu.

Video takođe prikazuje koplja među drvećem i grmljem u šumi, ukazujući na to da su i ostali članovi plemena bili prisutni.

Ekolozi upozoravaju na sve veću opasnost koja preti plemenu zbog drvoseča koji krče šume i približavaju se njihovom prebivalištu i tradicionalnom lovištu.

VIDEO: Jedna agencija ima zadatak da miri plemena iz amazonskih prašuma

(Telegraf.rs/Guardian)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • majalena

    23. jul 2019 | 20:45

    Video snimio pripadnik susjednog plemena.Nesto nisam zamisljala da pripadnik nekog plemena u prasumama ima kameru ili mobilni telefon,ide okolo i snima.

  • E

    23. jul 2019 | 22:25

    Gologuzan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA