≫ 

Zaglavio se između stena dok je skupljao izmet, hteo da se ubije, ali nije imao nož

U pećini je zaglavljen proveo četiri dana, a akcija spasavanja trajala je oko 10 sati

  • 1
Kambodza, covek spaseen iz pecine Foto: Tanjug/AP/Battambang province Authority Police

Sum Bora (28) četiri dana bio je zarobljen u pećini u Kambodži. Skupljao je izmet šišmiša, a u jednom trenutku ostao je zaglavljen između stena, gde je proveo četiri dana.

Kada je porodica primetila da ga nema, prijavila je slučaj policiji. Najpre ga je pronašao prijatelj, koji je često sa njim skupljao životinjski izmet, da bi potom spasioci započeli misiju spasavanja u pećini u provinciji Batambang.

Nakon desetočasovne operacije u kojoj je učestvovalo 200 spasilaca, muškarac je spasen i odveden na bolničko lečenje.

- Mislio sam da neću preživeti, da me niko neće pronaći. Da sam imao nož kod sebe, počinio bih samoubistvo - rekao je Bora, a prenosi magazin Kmer Tajms.

Kambodza, covek spaseen iz pecine Bora je pronađen živ i trenutno se oporavlja u bolnici; Foto: Tanjug/AP/Battambang province Authority Police

Izmet šišmiša koristi se kao đubrivo u Kambodži i vrlo je unosna roba u toj zemlji, jednoj od najsiromašnijih država jugoistočne Azije.

Bora je zarobljen u pećini kod planine Čakrai, a često je izmet šišmiša sakupljao je sa prijateljem. Obojica su sitne građe, pa im nije bilo teško da se provlače kroz uske prolaze. Međutim, u jednom od njih Bora se zaglavio.

Spasioci su stigli na lice mesta, ali u početku nisu mogli da ga izvuku jer je ulaz u pećinu bio vrlo uzak.

Pomoć u spasavanju prižio je i helikopter elitnh spasilačkih jedinica te države, a muškarac je spasen nakon što su ekipe na terenu morale da razbiju delove pećine pri ulazu, kako bi napravili prostora za provlačenje unutra.

Njegova supruga rekla je za lokalne medije da su mu konstatovane povrede glave, kolena i grudnog koša. Zahvalila se premijeru koji je poslao helikopter i donaciju od oko 2.500 dolara njegovoj porodici.

Šef policije Saret Viset rekao je lokalnim medijima da je penjanje na planinu Čakrai strogo zabranjeno upravo zbog toga da se ne bi dešavale slične situacije.

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Radnaskela

    9. avgust 2019 | 17:29

    Ето, неко скупља го_на да би преживео, неко је незадовољан животом, јер нема за најновији ајфон, неко побије децу на Ибарској зато што има бесан ауто који иде 250...Лајф из а бич.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA