Ovako Zemlja izgleda u očima vanzemaljaca (FOTO)

Na tom modelu vide se samo siluete Afrike, Azije, Severne i Južne Amerike

  • 5

Ako ste se nekad pitali kako izgleda zemlja u očima vanzemaljaca, američki naučnici su možda našli odgovor. Oni su na jednoj fotografiji predstavili ono što bi bila naša planeta u očima "drugih stanovnika naše galaksije".

Naučnici su naime koristili oko 10.000 slika naše planete snimljene NASA satelitom "Deep Space Climate Observatory" (DSCOVR), početno od tačke gravitacione ravnoteže između Zemlje i Sunca.

Te slike su potom smanjili više puta kako bi simulirali ono što su "vanzemaljci" mogli da vide u svojim teleskopima kada bi gledali naš dom. Upoređujući slike sa originalima, tim naučnika je uspeo da izdvoji parametre koji su najviše povezani sa kopnenim površinama, što im je omogućilo da kreiraju svoj model.

Na tom modelu vide se samo siluete Afrike, Azije, Severne i Južne Amerike.

Iako vanzemaljci ne bi imali jasnu sliku, mogu da vide gde je more, a gde kopno.

Pogledajte video: Vanzemaljci? Meštanin snimio čudan odsjaj, pa svetleću "traku" usred noći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Znanac

    19. avgust 2019 | 12:03

    Nikada i niko još nije slikao planetu zemlju iz kosmosa.Sve su to grafičke ani macije za zaluđivanje ljudske populacije,kada će narod shvatiti da ga samo i uvek iznova lažu. Do sada smo imali 6 verzija zemlje, svaka se razlikuje,dokle....

  • ЋупричанинSWE

    19. avgust 2019 | 11:21

    Ма даааа....

  • Predator

    19. avgust 2019 | 13:59

    Najavljuju razne meteore i gluposti i nema ništa od toga nikad ništa sve lažu a meterore mogu da naprave u laboratoriji ili iskopaju iz nekog rudnika i bace na narod iz aviona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA