≫ 

Srpkinja heroina iz Milvokija srela dete kome je pre 8 meseci spasila život. Sada je prava devojčica

Oca devojčice je odmah prepoznala, ali susret je bio kratak

  • 5
Irena Ivić Drobnjak Foto: Facebook/Irena Ivic-Drobnjak

Irena Ivić Drobnjak iz Milvokija spasila je devojčicu koja je sama hodala po ulici pre osam meseci. Irena je prošle zime vozila autobus i odjednom videla malo dete kako hoda samo na ulici. Zaustavila je vozilo, uvela dete i pokušala da je ugreje. Dete je preuzeo otac, a Irena je postala heroj Milvokija, ali i Srbije. U međuvremenu je dobila mnogo nagrada - opštine i preduzeća u kome radi, a sledi joj veliki susret kamiondžija na Tampi u Floridi, gde će dobiti nagradu za Heroja na auto-putu.

Tačno osam meseci posle tog događaja, iznenada je posle posla slučajno srela devojčicu sa ocem. Irena i dalje radi u gradskom prevozu, a pretpostavlja da je došao da kupi mesečnu kartu kada su se sreli.

Susret je bio kratak, a naišla je i na jezičku barijeru, jer otac deteta ne govori dobro engleski. Ipak, razumela je kada ju je pozvao da vidi devojčicu koju je spasla.

- Videla sam da je ta mala devojčica zaista ustvari ona, a njega sam poznala odmah, iznenadila sam se vrlo prijatno. Ja sam očekivala da je vidim negde i želela sam da je vidim, ona je baš dosta porasla, sad je prava devojčica - izjavila je za Glas Amerike Irena Ivić Drobnjak.

Na pitanje da li je bilo pokušaja do sada da stupe u kontakt, ona navodi da nije znala ni gde da ih potraži, i da je samo pretpostavljala da oni žive negde blizu mesta gde je spasila dete.

Irena je iz Prokuplja, radila je kao vaspitačica u Merošini, a prvi put je došla u Ameriku 2000. godine. Kako kaže, nije znala engleski, progovorila je jezik, naučila je i da vozi kamione i uz povremene povratke u Srbiju, trajno se nastanila u Milvokiju pre tri godine.

Video: Naša Irena Ivić spasla bebu sigurne smrti i zadivila Ameriku

(Telegraf.rs/Glas Amerike)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA