To je ljubav: Dečak pati od retkog poremećaja, može da ga smiri jedino njegova mačka (VIDEO)

Svaka reč je suvišna

  • 2
dečak, mačka Maca pomaže dečaku sa posebnim potrebama; Printscreen: Facebook/Tonya Denton

Više puta je dokazano da su kućni ljubimci čovekovi najveći prijatelji koji ga nikad neće napustiti u nevolji i teškim situacijama, a ljubav između dečaka sa retkim poremećajem i njegove mace, ganula je svet.

Dečak s posebnim potrebama Džejden, često nailazi na nerazumevanje drugih jer on sam često ne razume svet oko sebe. Pati od poremećaja senzorne integracije, a to utiče na njegovo društvene i emocionalne osobine.

Deca s takvim poremećajem često umeju da se isključe iz sveta i povuku se u sebe, a ponekad im nedostaje samokontrole i u tim trenucima vrlo su razdražljivi i impulsivni.

Njegovi roditelji pokušavaju što više da mu pomognu i olakšaju mu život, ali biće koje mu najviše i najefektivnije pomogne jeste njegova maca Kiti.

Kada Džejden dobije napade, njegov ljubimac uvek uspe da ga smiri. Jedan takav prizor zabeležili su njegovi roditelji kamerama, a svaka reč je suvišna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA